Да обичаме и да бъдем обичани е най-естественото нещо на света. Понякога обаче човекът, когото обичаме, решава, че това не му е достатъчно, изоставя ни и… На мястото на многоточието обикновено се появяват реки от сълзи, страдание, тъжни песни, депресия. Има ли начин раздялата да бъде по-лесна и безболезнена? Категорични сме – да!

Осъзната мисъл
Особено важно за лесната и безболезнена раздяла е да осъзнаете, че любовната връзка е приключила. Трудно е да се прояви разум, когато чувствата бушуват, но не е невъзможно. Ясното съзнание, че този човек вече ще е вън от живота ви, със сигурност ще ви помогне да го преодолеете по-лесно. Осъзнайте с цялото си същество, че искате да се отървете от неговия призрак. Само ако наистина го поискате, то ще се случи.

Не споделяйте с приятелка
Един от повтарящите се съвети в списания и сайтове, когато жена се разделя с мъж, е да намери доверена приятелка, на която да излива чувствата си. Не го правете! Дори най-близкият ви човек няма напълно да разбере какво ви е. Но все пак, за да не задържате чувствата си вътре във вас, ги споделяйте като пишете или правите аудио записи. Разказвайте на бъдещото си, по-добро и силно аз, или на някой неизвестен получател какво изпитвате в момента. Описвайте как се чувствате, какво ви мъчи, от кое ви боли най-силно.

Вземайте си душ, когато ви стане тъжно
Водата успокоява. Виизуализирай как стичащите се капки отмиват тъгата и се разделяте с нея завинаги. Завъшвайте винаги със студен душ поне за 30 секунди. Трудно е и ви се иска бързо да се махнете от ледената струя, но ако не можете да се справите с няколко студени капки, какво остава за любовна драма?!

Плачете
Един сеанс с горещи сълзи действа наистина облекчаващо. Ако сдържате сълзите си, само се товарите още повече. Не трупайте, защото бомбата рано или късно ще избухне и колкото по-пълна е тя, толкова повече ще изцапа и ще има жертви.

Спете колкото се може повече
По време на сън не ви се налага да мислите и времето минава по-лесно и бързо. А времето лекува.

Гладете
Гладенето на дрехи има терапевтичен ефект и успокоява. Може да го използвате, за да си представяте как изглаждате гънките в живота си. "Намачканото" настроение скоро ще бъде заменено от гладко и хармонично.

Не гледайте любовни филми
Забелязали ли сте, че когато скъсате с гадже, сякаш всички телевизионни канали се надпреварват целодневно да бълват любовни драми? Сякаш точно в тези трудни дни където и да включите има или романтичен филм, или реклама, на която двама се целуват, или риалити за сватосване. Избягвайте да ги гледате.

Стойте сред природата колкото се може по-дълго
Планината, чистият въздух, хубавите гледки разведряват и действат добре на настроението. Отворените пространства отварят и съзнанието.

Изтрийте го от всичките си контакти
Не се колебайте. Изтрийте мъжа от телефонния указател, Facebook, контактите във Viber, Skype и т.н. Ако не го направите, все едно лъжете себе си. Уж късате с него, а все пак му оставяте вратичка, през които той отново да влезе - да ви пише и всичко да започне отначало. Ако сте решили да променяте живота си сериозно, и в него да няма място за този мъж - значи няма място и за номера му и за Fb страницата му.

И не забравяйте, че всичко, което не ни убива, ни прави по-силни!