Онлайн платформата за сексуално и здравно образование за тийнейджъри Loveguide организира първата си открита лекция за това как родители и деца свободно да говорят за любовта, отношенията, секса, безопасния секс, предпазване от забременяване и сексуално предавани инфекции и всички подобни теми, които все още са табу и не се обсъждат открито и спокойно вкъщи. Лекцията ще бъде на 26 април от 18:30 часа в betahaus

"Били сме в над 30 населени места, в 30 различни основни и средни училища и навсякъде едва 10% от тийнейджърите споделят, че говорят открито с родителите и изобщо възрастните по темите за любовта и секса", споделят обучителките Николета Попкостадинова и Надя Здравкова от Loveguide. От създаването си през 2015-а досега екипът на Loveguide е провел обучения с над 3000 ученици между 13 и 18 години от цялата страна.

Според тях въпреки, че днешните тийнейджъри имат достъп до огромно количество онлайн информация, все още голяма част от тях не знаят какво ги очаква през пубертета, учат се основно от порното, връстниците и собствените си грешки. Затова и не знаят как да се предпазват от сексуално предавани инфекции и нежелана бременност.

На лекцията “Как да говорим с децата за секс?” двете ще разкажат кои са най-често задаваните въпроси от тийнейджърите, кои са най-големите заблуди и какво най-много ги вълнува. Ще представят и подхода си, какво работи и какво не според техния опит, за да могат и родители, и учители да говорят с настоящите и бъдещи тийнейджъри открито, честно и приятелски по темите за любовта, отношенията между хората и секса.

Очаквайте позитивен подходът, който е специално адаптиран за различни тийнейджърски групи. Информацията е поднесена приятелски, открито, честно, с истинските имена на нещата и на езика на тийнейджърите. И разбира се, е 100% надеждна. А всеки участник ще получи и "Наръчник за тийнейджъри", който Loveguide създава за своята пътуваща класна стая за сексуално образование.