Женствеността е сила, а не слабост, и няма нищо лошо да се наслаждавате на своята женственост. Най-лесна изява на женствеността се постига с лека походка и нежен глас. Прекалено слабичките момичета имат грацилно нежно излъчване, но трябва да внимават за здравето си. Все пак не е нужно да бъдете суперженствени и грациозни непрекъснато. На делови срещи, или когато спортувате, жестовете, облеклото и походката трябва да бъдат по-отривисти. Смехът и закачките естествено ви карат да се чувствате чудесно като жена. Те ви придават искра в очите, а женствеността е свързана с добро настроение и оживянае на атмосферата.

Природата е направила така, че жените по естествен път да имат повече подкожна мазнина от мъжете, затова поддържайте тялото си в добра форма, хранете се балансирано и не забравяйте, че мъжете обичат съблазнителните женски форми.

Всяка жена има красиви черти, които е позволено да подчертава с прическа, грим, бижута и хубави дрехи. Ако искате да бъдете по-женствени, забравете за момчешките къси прически. Експериментирайте с цветове и кичури, но не режете косите си. Всяко момче обожава дългокоси момичета с добре оформени прически.

Малко грим само ще акцентира върху женската ви кокетност. Подчертайте устните с червило. Засилете нежността на погледа си под гъстите мигли от нанесената спирала върху тях. Коректор, пудра, фон дьо тен са чудесни средства за заличаване на дребните дефекти по кожата на лицето. 

Продължава>>>

Женствеността и красотата, която носи всяка дама са неща, които не излизат от мода. Модата унисекс е удобна с едно "но" - заличава се разликата между двата пола. Точно в това различие има толкова красота и предизвикателство. Затова, не се притеснявайте да носите поли и рокли. Още повече, роклята е много добро решение за горещите летни дни.

Предпочитайте цветовете със запазена марка "женски" - розово, оранжево и червено. От време на време подчертавайте своята елегантност с обувки на висок ток.

Разнообразието от аксесоари и бижута трябва да освежат стила ви на обличане. Момичетата могат да носят много бижута, както от благородни метали и полускъпоценни камъни, така и от маниста, керамика или плексиглас. Материалът няма значение, важното е да ви харесват и да подчертават женската ви сила.  

Върнeте се към изначалната си женственост и усъвършенствайте основните й аспекти - волния безгрижен смях, кокетството и липсата на страх от погледите на другите.