1.    Опитвате нови неща и бъдете готови да ви харесат
Няма от любимата ви торта в сладкарницата. Не се ядосвайте. Просто опитайте нов вид. Има 90% вероятност да ви хареса, дори повече от любимата досега. Има толкова вкусове за опитване. Дайте им шанс.

2.    Съставяйте си мнение за хората само от лични впечатления
Слухове, клюки, преразкази – изслушвайте от любезност, но сами си съставяйте мнение за някого. Хора сме – уж еднакви, но всъщност толкова различни. Приемаме и пречупваме случки и събития през собствената си призма. Точно за това не бива да се подвеждате по мнението на други. Ако приятелката ви не харесва един мъж, това не значи, че той не е перфектният за вас.


3.    Организирайте си ден на сетивата
Това може да включва четене на книга на одеяло в парка, разходка с влак до близка забележителност, дори и разходка по магазините само за да погледате красиви дрехи и бижута. Целта е да доставите на сетивата си удоволствие. Слушайте любима песен или просто птиците. Гледайте красиви цветни предмети или просто залязващото слънце. Отделете си време за вас, в което сте абсолютно сами и правите това, което най-много ви харесва.

4.    Правете си спомени – на вас, и на децата
Това, че децата са малки, не означава, че не се впечатляват и няма да запомнят, ако им организирате нещо интересно. От всяко ново място и ново преживяване ги те научават различни неща. Това обогатява представата им за света. Деца, които пътуват повече, се приспособяват по-добре при нови обстоятелства и са по-добри в часовете по история и география. Вие сте единствената, която може да даде на децата си щастлива майка, която обича живота.

5.    Бъдете спонтанни
Не правете планове за всичко. Научете се да улавяте възможностите за забавление, които ви предоставя животът. Уикенд на морето – грабвайте банските и тръгвайте. Оставяйте се поне веднъж месечно на инстинктите и не обръщайте внимание на промушващите се в съзнанието въпроси – „Дали ще ми стигнат парите?”, „Защо да пътувам толкова много само за 2 дни?” Просто го направете.

6.    Прегрешавайте
Мисълта, че правите нещо забранено, повишава адреналина. Отдавайте се на дребни изкушения – секс в колата на обществено място, небрежен флирт с колега, усмивка на непознат, къпане гола в морето нощем и т.н.

7.    Изцапайте се
Доказано е, че работата в градината ни прави по-щастливи и по-красиви. Почвата съдържа Mycobacterium vaccae - бактерия, която е естествен антидепресант, предизвикващ производството на серотонин. Т. нар. Щастлива бактерия прониква в тялото чрез вдишване и през порите на кожата. Увеличените нива на серотонин ни правят по-спокойни и усмихнати.

8.    Заобиколете се и общувайте с красиви хора
Наистина не са ви нужни постоянно мрънкащи хора, енергийни вампири и егоисти, които се сещат за вас само при нужда. Да приключите едно отдавна тежащо ви приятелство може да подейства освобождаващо. Заобиколете се от красиви, вдъхновяващи ви хора, с които имате общ мироглед.

9.    Изхвърляйте и рециклирайте старите и непотребни вещи
Вещоманията е причина за задръства не само домовете, но и съзнанието ни. Опитайте се да спазвате следния ритъм – всеки път, когато си купите нещо ново, изхвърляйте нещо старо.

10.    Яжте вкусна и качествена храна
Една добре узряла праскова ще достави много повече наслада на небцето ви от една баничка с извара.