.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как целувките подобряват здравето ни

LadyZone.bg | преди 3 години
2111002399.jpg
Снимка: Thinkstock
Целувай след прочитане

Целувките са полезни не само за изграждането на социални контакти и за подобряване на самочувствието, но и за целия организъм. Вижте колко много физиологични ползи има от целуването.

Целуването е полезно за зъбите
Целувките стимулират образуването на слюнка, а тя "измива" бактериите от зъбите. Освен това слюнката ограничава образуването на зъбен камък.

Гори калории
Е, не толкова, колкото при една тренировка във фитнеса, но все пак е нещо. Едноминутна целувка гори от две до шест калории.

Подобрява имунната система
При целувка двамата влюбени си разменят различни микроби, но това не е опасно, тъй като количествата са малки. Дори е полезно, защото това стимулира организма да изгражда резистентност и така имунната система се подобрява. Все пак, когато партньорът ви е видимо болен, не се целувайте. Има опасност да се заразите или най-малкото да хванете херпес.

Целувките намаляват стреса
Облекчението, което чувствате след целувки, не е случайно. Изследванията показват, че целуването води до намаляване на кортизола (наричат го хормона на стреса).

Облекчава алергиите
Японско изследване в установило, че целуващите се двойки имат по-ниски нива на протеините, предизвикващи кихане и подсмърчане. За целта обаче трябва да се целувате поне по 20 минути на ден.

 

Ключови думи:Целувка, Целувки
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?