.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Изкуствен интелект успешно дава любовни съвети

Евгений Милов | преди 2 години
Bjork - All Is Full Of Love
Снимка: Bjork - All Is Full Of Love
Потребителите оценяват като полезни 1/3 от услугите му - двойно, отколкото от реален човек

Японската технологична компания NTT Resonant създаде изкуствения интелект, който може да дава сложни отговори на абстрактни въпроси, свързани с човешките взаимоотношения. За Oshi-el екипът използвал двупосочна LSTM (long short-term memory) невромрежа, даваща възможност за обратна връзка и способност за обучение.

След тренировка с 190 000 въпроса и 770 000 отговора по теми като любов, пътешествия и здраве, изкуственият интелект се научил да разбира контекста на въпросите и да откроява подходящите отговори – потребителите оценили като полезни 1/3 от услугите му - двойно, отколкото от реален човек.

Програмистите са на мнение, че успехът на Oshi-el се корени не толкова в правилността на съветите му, а защото звучат максимално добре.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?