.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Избягвайте тази позиция по време на цикъл

LadyZone.bg | преди 3 години
2111171938.jpg
Дискомфорт, чувствителност, болки и не само... месечният цикъл има своите отрицателни страни, но притежава и предимства.

Усещане за подутина на нивото на стомаха, раздразнителност, нервност, умора, болки в корема... Това са основните сигнали, че периодът на месечния цикъл наближава и/или започва. 

Всеки месец физиологичните прояви на менструацията са истинско предизвикателство за всяка една от нас. Какво ли не сме опитвали, за да премине благоприятно този период. 

В тази връзка, замисляли ли сте се, че позата, в която спим също влия на тялото ни. Ако до момента повечето от нас са заставали в фетална позиция - време е да спрем. 

Да, тя от една страна "облекчава" болките, но лекарите са категорични - тя е причина за появата на други физически промени, свързани с болки във врата и гърба. 

Оказва се, че дългосрочното, макар и периодично, спане в тази поза, води до изкривяване на гръбначния стълб и схващане на тила.

Осъзнавате ли как в желанието да си помогнем краткотрайно си вредим в дългосрочен план.

Затова от следващия месец, дами, ще спим какво искаме, но не и във фетална позиция. Колкото и удобна да е тя.  

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?