Колкото и невероятно да ви се струва мъжете също обичат козметичните и разкрасителни процедури. И не за друго, а защото в своята природа всеки човек е суетен. И в мъжкия свят на красотата обаче си има правила – неща, които силният пол би направил и такива, на които не е готов да се подложи.

Докъде достига мъжката суета

•    Както ние обичаме да ходим на фризьор и да си правим нови прически, така и мъжете посещават честичко фризьорските салони. Някои подтикнати от необходимостта (заради дължината си, мъжка коса все пак расте доста по-забележимо и бързо от женската), а други, за да изпробват някоя нова фризура, цвят, продукт или терапия.

•    Напоследък силният пол започна да се подлага все по-често на процедури по обезкосмяване. Особено спортистите и мъжете, които водят активен начин на живот. Напълно одобряваме – и те трябва да погледнат от нашата гледна точка – ежедневните мъки и растящите с часове косъмчета.

•    Желателна е намесата на козметик или вещо лице при мъже с една вежда. Сигурно и на тях им се иска да имат перфектни вежди, но щом природата си е казала думата, никой няма право да оспорва. По-суетните просто предприемат мерки.

•    Независимо дали говорим за мъжка или женска кожа – и двете имат нужда от поддръжка. Някои мъже осъзнават това и полагат нужните грижи, за да изглеждат поддържани, и за да бъдат желани. Хубаво е обаче да не прекаляват.

•    В повечето козметични салони има отделен ценоразпис за женски маникюр, както и за… мъжки. Няма лошо мъжките ръце да изглеждат добре, стига да не са лакирани с някой ярък цвят.

•    Някои от по-суетните мачовци обичат да посещават солариум, за да посъберат малко здравословен тен. Повечето жени считат процедурите за чиста суета, но да не забравяме, че солариумът се предписва в някои случаи дори и от лекарите.

•    Мъжете също се подлагат на диети. И да отбележим, че според неотдавнашно изследване, опитите им за отслабване са доста по-успешни от тези на жените.

Въпреки мъжката суета, все пак запазена марка на жените си остават ноктопластиката, лакираните в ярко нокти, червилото, спиралата за мигли, фондьотенът, балните кокове…  и все неща, на които мъжете не са готови да се подложат. И по-добре да не го правят.