Освен дрехите, прическата и усмивката, храната също е важна част от приятното изкарване на първа среща. Когато за пръс път се срещате със симпатичен мъж, задължително хапнете нещо леко вкъщи. Добър вариант е филийка пълнозърнест хляб с авокадо и домат или сварено яйце. важно е да сте достатъчно сити, за да не сте обсебени от мисълта за храна, да се чувствате спокойни и да се наслаждавате на компанията си. От друга страна, е важно и да сте леко гладни, за да не изглеждате отегчени, гонейки грахчето из чинията със салата.

Зеленолистни
Тези зеленчуци са не само вкусни, но и изключително полезни. За съжаление имат един основен недостатък - малки парченца от тях могат да се залепят между зъбите. Представете си ослепителната си усмивка, но със спанак между зъбите?! Ако се чудите защо не ви се е получила свалката, може и това да е причината. 

Снимка: iStock

Сладкиш с пудра захар
Рискувате да посипете цялата си рокля с фината захар и това да развали настроението ви за останалата част на вечерта. Помислете дали си струва да рискувате.

Спагети
Спагетите са капризна храна по отношение на начина им на консумация. Дори да сте спец в завиването и да боравите изящно с вилица и лъжица, е възможно парче от пастата да увисне на устата ви, да се накапете с доматен сос или дългите тестени ивици да се развият точно преди да ги пъхнете в устата и да падната на масата или по дрехите ви.

Ястие със сос
Ако искате да сте сигурни, че няма да попаднете в нелепа кулинарна ситуация, трябва или изцяло да избегнете такъв тип ястие, или просто да не докосвате соса.

Бобови
Консумирайте ги само ако сте сигурни, че няма да повлияят негативно на стомаха ви. Бобовите храни имат способността да подуват, заради което ни карат да се чувстваме дискомфортно. Добавете и екстрата "газоотделяне" и може съвсем да забравите за боба на първа среща.

Пикантно
То може да подейства зле на стомаха ви и вместо приятна вечер на масата да изкарате неприятна такава в тоалетната. 

Нещо непознато
Първата среща не е подходящо време да тестване непознати храни. Може да се каже, че имате алергия или не ви допада вкуса. И в двата случая рискувате да провалите приятното събитие.

 

 

Пикантно

Нещо непознато