.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Гръдните импланти са свързани с развитие на рак

Евгений Милов | преди 28 седмици
Гръдни импланти
Снимка: iStock
Агенцията за контрол над храните и лекарствата в САЩ алармира за многократни случаи на лимфома в следствие на имплантите на гърдите

Гръдните импланти могат да причинят рак, алармира Американското управление за контрол на храните и лекарствата (FDA) след многократното регистриране на подобни случаи.

Най-малко 457 жени в САЩ са били диагностицирани с лимфома (рядко срещан рак на кръвта) заради поставянето на гръдни импланти. Девет от тях са починали заради заболяването.

Здравната служба в САЩ призова лекарите, медицинските сестри и здравните работници да следят за поява на лимфома при жените с импланти на гърдите.

Преди година Агенцията за контрол над храните и лекарствата в САЩ сигнализира, че гръдните импланти са причинили 9 смъртни случая и 359 случая на лимфома.

Световната здравна организация (СЗО) също предупреди, че жените с гръдни импланти са с увеличен риск от развитие на рак в сравнение с останалите жени, които нямат подобни импланти.

Гръдните импланти причиняват смъртИ увеличават риска от рак

Можете да прочетете повече за връзката между гръдните импланти и рака от писмото в сайта на FDA.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?