Гоустингът е новата форма на раздяла между мъж и жена, които са били заедно, но връзката им се разпада, защото един от тях изчезва безследно... Не, това не е поредната градска легенда, която ще ви разкажем. Става въпрос за съвременен феномен, често срещан в модерното общество. За да добиете представа за него, ще го разкажем като приказка.

Имало едно време една млада дама, която мечтаела да срещне голямата любов. Мъжът, с който би могла да споделя радостните и не дотам щастливите моменти. Мъж, който ще обича и който ще отвръща със същото на нейните искрени чувства.

За съжаление, с времето тя започнала да губи вяра, че съществува подобен мъж. Затова решила да приеме съдбата си и да се наслаждава на живота. Заобиколена от близки и приятели, на нея не й липсвали нито внимание, нито любов... е, може би тази от страна на мъж, но какво да се прави, не е бил дошъл моментът.

Една пролетна вечер, тя се запознава с господин, на който (първоначално) не обърнала особено внимание, но седмица по-късно съдбата отново ги среща и тогава пламва любовта. Да, онази завладяващата, вълнуващата – онази, която изглежда като истинска. Използваме термина „изглежда”, защото след като той почти не падна на колене, молейки я да бъдат заедно, двамата заживяха щастливо заедно до момента когато... той изчезна.

Не, не е бил жертва на катастрофа или отвличане от някоя криминална организация. Просто бе решил, че му е дошло времето да се оттегли. Пардон, да изчезне без обяснение, без дори да си кажат „довиждане”. Почти безследно, поне от нейния /техния съвместен/ живот. Защо? Никои не знае. Известно време жената си задавала този въпрос, (пре)разглеждайки връзката им в най-малките детайли, в търсене на прагматичен и достоверен отговор, но не могла да се сети за каквото и да било. Връзката им била наистина “перфектна”.

Дами, в подобни моменти, най-доброто, което може да направите е да продължите напред – благодарни, че сте имали шанса да изживеете наистина невероятна връзка. Знаем, че е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но повярвайте ни – усмихнете се, вдигнете високо глава и си припомнете колко прекрасна жена сте. Не търсете причини, времето не само лекува, но и носи отговори.

Това, което разбрахме е, че този вид отношение няма нищо общо с човека, който е бил „съблазнен и изоставен”. Тук говорим за дискомфорта, завладял лицето, което си е тръгнало.
Не съдете, не съжалявайте, не живейте в миналото.

Продължавайте да вярвате в любовта и да обичате. Това е силата, която крепи света.
За малко да забравим – колкото и да звучи клише, в живота всичко се връща – всичко и всички. Утре, същият този, който си е бил тръгнал, може отново се върне в живота ви с желанието да ви спечели отново.

За щастие, преживяното ще ви е научило да бъдете по-силни, по-подготвени и по-умни от преди, така че да не допуснете същата грешка. Животът продължава.