Французите са известни като много добри любовници. Вероятно това им качество обаче върви ръка за ръка с друго - изневярата. Оказва се, че и тя им е в кръвта, твърди администратора на сайт за запознанства с цел кратки любовни авантюри Теди Трюшо, цитиран от БГНЕС.

Почти половината регистрирани потребители на сайта от цяла Европа са французи, разкрива Трюшо.

Той не смята любовната афера за нещо осъдително.

"Животът е напрегнат, а една връзка може да се превърне във вентил за изпускане на напрежението както за мъжа, така и за жената. От тази гледна точка изневярата не е лошо нещо", казва още Трюшо.

Това негово схващане явно споделят 14% от мъжете във Франция и наполовина по-малко от сънародничките им, сочи изследване на социологическия институт Ипсос, направено по поръчка на сайта за запознанства. Нещо повече – те признават, че не считат секса за една нощ за проява на невярност към половинката.

Други 22 на сто от французите дори вярват, че изневярата може да спаси дадена връзка, тъй като само по този начин партньорите получават, макар и за кратко, така желаната свобода.

След успеха си на Стария континент, Трюшо възнамерява да разгърне „бизнеса” си и отвъд Океана още през февруари.

Търсенето в САЩ е същото, каквото е във Франция или Италия", убеден е 27-годишният иноватор, който се кани да развенчае мита, че американците са пуритани.

В няколко щата като Айдахо, Масачузетс, Мичиган и Оклахома обаче инициативата на Трюшо може да се окаже рисковано начинание, тъй като в там изневярата е престъпление и виновниците се преследват от закона.