Комуникацията в социалните мрежи сближава представителите на двата пола толкова много, че всяка новосформирала се двойка започва сексуалните си отношения скоро след началото на връзката. Това сочи проучване, проведено от списанията "Shape" и " Men's Fitness" и цитирано от БГНЕС.

Четири на всеки пет жени и трима на всеки петима мъже признават, че изпращането на послания и снимки чрез Фейсбук действа като катализатор на отношенията им с партньора и това скъсява пътя до леглото.

В анкетата участват общо 1200 мъже и жени. 38% от дамите признават, че са правили секс с мъж, с когото общували в най-голямата социална мрежа, много по-рано от обикновено, само защото Фейсбук им помогнал да постигнат достатъчна интимна близост за кратко време.

72% от жените споделят, че разглеждат профилите на бившите гаджета на своя партньор.

Освен всичко останало, социалната мрежа се превръща и в клуб на разбитите сърца. Цели 81% от общо 1200 участници в запитването казват, че не биха изтрили бившия (бившата) си от списъка с приятелите си, а 75 на сто разглеждат редовно профила на старата изгора.

SMS-ите обаче остават най-предпочитаният начин за комуникация между партньорите. И, колкото и да е странно, мъжете са тези, които изпращат съобщения по-често, отколкото се обаждат по телефона. 65 на сто от анкетираните споделят, че са си уговаряли среща с SMS, а 49% - със съобщение във Фейсбук.