.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Ето защо зърната щръкват

LadyZone | преди 3 години
зърна, гърди
Снимка: iStock
Дори когато не е студено или сте възбудени

Шведски учени разгадаха вечната мистерия защо зърната на женските гърди се втвърдяват, без навън да е студено!

зърна, гърди
Снимка: iStock

Всеизвестно е, че човешката кожа се свива естествено при студа, за да намали нуждата от енергия за затопляне, но при някои жени зърната щръкват без основателна причина...

Сега учени от института "Каролинска" обясняват това с наличието на специален собствен нерв от симпатичната нервна система – подобен на този, който предизвиква настръхване при студ или сексуална възбуда.

При човек тази нерна система действа в "стелт" режим, регулирайки телесната температура, храносмилане и кръвообращение, и включва в себе си редица различни неврони, контролиращи специфични функции - като втвърдяването на зърната, например.

Невроните от зърната на гърдите са свързани към нея и понякога живеят свой "собствен" живот... което ги прави практически неконтролируеми.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?