Човек може да се почувства по-добре, когато науката докаже всеизвестните факти. Например, проучване на университета в Охайо успя да докаже, че нещата за двойките, които се притесняват прекалено много за връзката си, определено не свършват добре.

Тя се депресира, че той не я обича, а той се депресира, че тя май обича някой друг. Вместо да направят едно от двете най-полезни неща за себе си - да си изкарват готино заедно или да се разделят, малките драми стават част от някаква мега-драма. Което, освен до вдигане нивото на пороците и безсмислени статуси във FB, води до здравословни проблеми.

Това, всъщност, е по-сериозният проблем, защото повишеното ниво на стресови хормони може да повлияе негативно на имунната система. Имунната система има за задача да се справя с болестите, така че, ако има проблем там, значи имаш проблем като цяло.

Според проучването на американските учени, проведено сред 85 женени двойки, при тях се наблюдават повишени нива на стресовия хормон кортизол, който поставя под натиск имунната система. По - сериозният проблем е, че големите тревоги имат психологически последствия, които в по-дълъг период от време може да афектират здравето като цяло. Ако притесненията станат по-силни и постоянни, накрая стават хронични.

А нищо , което е хронично, не е хубаво- от алкохолизъм до работохолизъм. Така че го давай по-спокойно и без това ще става, каквото има да става.