Диханието на кобрата (Кралска пранаяма) е техника от тантра йогата. Това е един специфичен начин да комуникирате с партньора си без думи и да вникнете в неговата истинска същност, опознавайки тялото му. Тази техника позволява да се изгладят много от несъответствията в двойката, и то без да има нужда от скандали и дълги разговори. Комуникацията тече на друго ниво, общуването е много по-лично, защото това, което искате да кажете, се показва директно, без да се облича в дрехи от думи.

Диханието на кобрата е техника, която по време на секс разширява възприятията отвъд видимото.

Предварителна подготовка

Тантра сексът не е нещо, което може просто да се случи. Нужни са предварителна подготовка и малко упражнения. За да стигнете до тази техника, при това до пълноценното й изпълнение, е добре поне няколко дни преди това да се срещате с партньора си в приятна интимна обстановка. Запалете няколко свещи в стаята, а също и 1-2 ароматни пръчици. Оставете всякакви очаквания пред вратата. Не се подготвяйте психически предварително, защото рискувате да останете разочаровани.

Постелете мек килим на земята. Сложете купа с плодове. Седнете един срещу друг, като кръстосате краката си и опрете коленете си един в друг. Гледайте се в очите. Дишайте равномерно. Започнете бавно да се докосвате по горната част на тялото с длани. Но не се фокусирайте върху физическия допир. По-важен е духовният контакт. Опитайте се чрез погледа в очите да опознаете другия, да вникнете в душата му. Този вид комуникация ще провокира в телата ви да потече нова енергия. Позволете на другия също да вникне във вас, да ви опознае - чрез зениците, дишането и дланите си. Достатъчни са ви само 10 минути на ден.

Същност

Диханието на кобрата отваря долните чакри и синхронизира мъжката и женската сексуална енергия. Тази древна техника дълго време е била пазена в тайна и е предавана само от уста на уста. Изучавала се в продължение на дълги години в ашрами. В днешни дни се преподава на ускорени курсове или дори в комуникация по Skype.

Тантра сексът е начин на общуване, при който двойката се научава да бъде по-интимна, сърдечно свързана и сексуално отворена. Похотта се превръща в любов. Хормоните, които се отделят по време на сексуална възбуда са истински "еликсир на младостта". Техниката Диханието на кобрата позволява да удължите възбудата при правенето на секс, а това действа на тялото като истински подмладяващ душ. Енергията, която протича през тялото, го прави още по-жизнено и му помага да се лекува само.

Традиционно, по време на секс, сексуалната енергия тече надолу. Диханието на кобрата учи да насочваме тази енергия в обратна посока - нагоре. Обръщайки посоката, може по-пълноценно да се усети силата на тази сексуална енергия и да бъде превърната в ценен ресурс за доставяне на удоволствие.

Чрез лекия допир на телата и създадената интимна обстановка се провокира възбудата на партньорите. Дишането обаче е ключовият момент тази възбуда да продължи максимално дълго време. Така се дава възможност тя да обхване цялото тяло, а не само гениталиите. Диханието на кобрата пзоволява да се задържи и отложи оргазмът, така че, когато той се случи, да избухне с цялата сила на вселената. Вие сами сте господари на своята сексуалност, а не нейни роби.

Усвоявайки тази техника, може да се научите да имате оргазми, без еякулация, или обратното. Така мъжете могат да решат проблема си с преждевременното свършване, а жените да се научат да достигат до мултиоргазъм.