.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Добра партия ли са високите мъже за жените?

Евгений Милов | преди 1 година
висок мъж
Снимка: iStock
Може да ви изглеждат секси, но невинаги това е свързано с добри гени

Високите мъже безспорно хващат повече окото на жените заради снажния си ръст, но е мит, че това е индикатор за здрави гени.

Резултатите от изследване на полски учени от Университета на Вроцлав сред 200 души между 18 и 36-годишна възраст сочат, че няма взаимовръзка между високия ръст и параметрите на имунната система. 

От еволюционна гледна точка високите мъже се свързват с добри гени още от пещерни времена - отличавайки мъжките индивиди като притежаващи биологични качества, правещи ги по-способни за оцеляване. 

висок мъже
Снимка: iStock

"Резултатите от изследването навеждат на мисълта, че предпочитанието на жените в западното общество към високи мъже не е свързано с добри гени за имунно съревнование", коментира д-р Джудита Новак.

"Не открихме зависимост между ръста и адаптивния и вроден имунитет", допълва ръководителят на проучването.

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в списание "Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?