.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

"Десет женски изневери" не е превенция на изневярата, а подкрепа на любовта

Евгений Милов | преди 47 седмици
Десет женски изневери
Снимка: Будлея
Сборникът с разкази разкрива различна гледна точка към интимните взаимоотношения в една двойка и към любовта като цяло

Сборникът с разкази "Десет женски изневери" от Катя Антонова говори открито за тема, често заклеймявана в обществото. Съвременната българска читателка отдавна чака да ѝ бъде предложено нещо едновременно провокативно, стилно и вълнуващо.

Най-новата книга на "Будлея" вече е в книжарниците, а официалната премиера на изданието се състоя снощи. Издателството е импринт на "Рибка" и е насочено към дамската аудитория, като книгите му се обръщат към теми, по които, поради една или друга причина, обществото ни не успява да проведе активен дебат.

Книгата включва портрети на десетте главни героини, нарисувани от художничката Йорданка Мишева. На страниците на изданието читателят ще открие историите на десет жени, в чиито живот присъства изневярата – тема табу за много хора.

Десет женски изневери
Снимка: Будлея

"Десет женски изневери" разкрива различна гледна точка към интимните взаимоотношения в една двойка и към любовта като цяло. Героините са като реалните личности, които срещаме по улицата – съобразяват се с правилата на обществото, работят, грижат се за дома и децата си. Копнеят. В сърцата им има място за онези истински дълбоки чувства, които често пъти поставяме на последно място в битието си и които по памет наричаме "любов". Това са разкази, които плачат, смеят се, обичат.

"Псевдоморалът в обществото ме тревожи – днес ние не сме честни по отношение на чувствата си, по отношение на сърцата си. Чрез тези десет разказа бих искала да обърна внимание не толкова на изневярата, колкото на причините, водещи до нея. А в повечето случаи това е липсата на любов. Така че "Десет женски изневери" не е превенция на изневярата, а подкрепа на любовта", споделя авторката.

Десет женски изневери
Снимка: Будлея

Катя Антонова е родена в София през 1982 г. Писането е и основното ѝ професионално занимание. Работила е в творческите отдели на големи рекламни агенции, писала е и за медии. От 2013 г. е собственик на издателство "Рибка", познато у нас с отбраната си селекция от заглавия и прелестното им оформление. Авторка е на множество детски книги – "Феята от захарницата", "Двете кралства", "Рибка", "Принцесешки истории", поредицата "Какво значи да си…", както и на романа за възрастни "Призракът".

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?