Когато мъжете искат подобна "услуга", да, те нямат никакви притеснения да направят желанието си кристално ясно. Какво да правим ние, жените, когато и на нас ни се иска (да, и ние сме хора), но партньорът ни все "забравя"?

В случай, че имате този проблем – не се тревожете, не сте сами. Как обаче да си поискаме, без да изглеждаме груби или твърде настъпателни? Ето няколко съвета в тази посока:

Говорете

Нямаше ли да е чудно, ако мъжете можеха да четат мислите ни? Когато става дума за удоволствие, вашият мъж може и да не знае, че наистина много искате да се спусне под пъпа ви и да ви... поглези. Следващият път можете да опитате следното: докато приклювате с вашата част от оралното стимулиране, да вметнете „сега е твой ред, нали?” Опитайте и по-директно, какви точно думи да използвате – това зависи изцяло от вас. Психолозите твърдят,че мъжете, както и жените, искат да се чувстват желани, затова ако изявите директно желание, на подсъзнателно ниво те приемат сигнал „тя иска онова, което аз мога да й предложа”.

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosОсигурете си свежест

Спрете да се тревожите дали сте достатъчно свежи и как ухаете. Вашата несигурност може да е причина партньорът ви да не се чувства спокоен да ви достави малко орална радост. Едва ли причината се крие в това, че мъжът ви мисли за неприятна в тази област, на тях им харесва, доверете ни се. Но ако вие се притеснявате, това ви личи и той приема непосредствено точно тази ваша реакция. Ако все пак не можете да спрете да се притеснявате, защо не започнете с един общ душ? Важно е да не ползвате ароматизирани сапуни или душ-гелове, които не са предназначени за деликатната област на гениталиите. Или изобщо - в леглото мъжете обичат естествения ви аромат, а не този на рози. Феромоните ви произвеждат естествена миризма, която е привлекателна за тях, за това се е погрижила природата, иначе човечеството да е изчезнало отдавна. Всички други изкуствени аромати само я замаскират.

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosОкуражавайте го

Когато става дума за орален секс, мъжът има нужда да е сигурен, че на вас ви харесва и наистина се наслаждавате. Оказва се, че и те често се притесняват дали се справят достатъчно добре. Насочвайте го с ръка, съветват от ivillage.com. Ако не се получава, ползвайте по една дума, за да го насочите накъдето трябва: „ляво” „дясно”, „нагоре”.... Използвайки кратки, насочващи думички ще му помогнете повече, отколкото ако съставяте цели изречения, защото вторите е по-лесно да бъдат приети не като съвети, а като критика. А… и кой иска да говори кой знае колко в тези моменти?

Опитайте 69

Гениалното на тази поза е, че и двамата по едно и също време получавате сексуална радост. По този начин няма само един, чийто умения попадат под светлината на прожекторите и това дава възможност и на двама ви за повече експерименти. Дайте си шанс и просто се насладете на момента, без да се се тревожите дали ще свършите или не. Мислете за поза 69 като за ордьовъра, а не като за основното ястие. Концентрирайте се върху това, което правите вие, а не какво прави той. Фокусът трябва да е върху удоволствието от самото действие, а не върху финиширането.

Побутнете го

Не, нямаме предвид да сграбчите главата му и да я заврете между краката си. Вместо това лекичко може да го поместите в желаната посока. Сигурни сме, че човекът до вас не е идиот и ще се сети какво ви се иска. Ако се чудите кога е подходящият момент - съветваме ви да изчакате, докато се поразгорещите и тогава да действайте, за да няма твърде резки преходи. Подобно действие от ваша страна може да е много ненатрапващ се знак за зелена светлина тип „слез долу, да, искам”. Да не говорим, че той вероятно ще се възбуди допълнително от факта, че го желаете… всякак и не се страхувате да го покажете.

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosКола маска

Малко предварителна подготовка никога не е излишна. Повечето мъже харесват гладки и „оправени” жени, а и шансът вие самата да се чувствате доста по-секси по този начин, е много голяма. Освен това, когато премахнете косъмчетата, му давате директен и лесен достъп до клитора ви, което ще му даде допълнителна увереност, че може да ви задоволи. Полагането на специални грижи за най-интимните ви части ще покаже недвусмислено, че искате да го зарадвате, а това ще го възбуди.

Вдъхновете се… от порното

Възползвайте се от това любимо негово занимание, като го обърнете във ваша полза. Пуснете видео, в което има богат орален материал и докато и двамата се възбуждате от гледката (и вероятно не само от нея), вметнете „Изглежда, че това е много приятно, хайде да го пробваме.” Мъжът ви може да имитира онова, което вижда на екрана. По този начин ще знае какво трябва да прави, без да се тревожи, че не е правилно или достатъчно. Освен това на подсъзнателно ниво гледането на порно създава усещането, че подобно поведение е съвсем приемливо и напълно нормално, и няма от какво да се притеснява който и да било от вас. Ако партньорът ви иска да се научи наистина, можете да минете на порно с момичета, защото те… ами, няма как да не са добри в оралния секс. Освен това партньорът ви може да се чувства по-добре да получава „инструкции” от жена, отколкото от мъж. Помолете го да ви направи същото, "като на нея”. Сигурни сме, че няма да възрази.

Поискайте пълна програма

Следващият път, когато се стигне до интимност, поискайте от партньора си да целуне и оближе всяка част от тялото ви. Сигурни сме, че ще схване намека. Не потискайте възбудата си, нека той знае (и чува) колко много ви харесва. Оказва се, че един хубав масаж може да освободи стреса… и задръжките ви.