Има добри и лоши момчета, проблема е, че има и мамини момчета, което е може би най-лошият вариант. Те са онзи тип, които отсъжда за жената до себе си по-скалата на перфектността, на чиито връх е не, някой друг,а майка им.

Въпреки, че отдадеността между майка и син е чудесна, трябва много да внимавате, за да не окаже, че на второ място, а пред вас винаги ще бъде жената, която е родила вашият любим.

Предлагаме ви няколко неща, за които трябва да се „оглеждате” много мнително, когато излизате с някой нов:

Ако приятелят ви често започва изреченията си: „Един път, когато бях с майка ми..” или „ Уоу звучиш точно като мама” – вероятно излизате с мъж, който е критичен случай на мамино дете. Този тип мъже обикновено живеят много близо до родителите си ( ако не са в на майките си мазетата или таванските помещения). Те се обръщат към майките си за всяко свое решение, говорят за нея като за кралицата на всички домакински задължения и очакват от вас да приемете с отворени обятия всяка нейна философия за живота (включително рецептите).

Да ходиш по стъпките на майката и кутията й с рецепти, може да бъде непосилно дори за най-коравото и устойчиво момиче. За това най-добре е, ако наистина харесвате този мъж, да бъдете напълно искрена относно чувствата си към тази ситуация.

Така или иначе, ако си премълчите сега, ще дойде момент, в който няма да издържите на напрежението и ще избухнете, казвайки всичко, което се потискали до сега, но вероятно с много по-цветущи думи. Важно е от началото на връзката, да дадете на мъжа до вас да разбере, че вие не сте заместник на майка му, нито прислужница, нито готвачка или бавачка.

Не бива да очаквате, че ако още в началото поемете отговорностите на мама, ще можете да промените нещо след две години, когато ви е дошло до гуша. И познайте какво – ако на него не му харесва така… може да отиде да се оплаче на мама, а вие да се отправите към търсене на мъж, а не момченце.