Както повечето жени и аз съм любопитна. Моят интерес бе привлечен от един семинар, чиято цел бе да научи мъжете да свалят красиви жени. Помислих си „Идеален начин да надникна в мъжкия мозък.”- и отидох.

Като истинска жена закъснях и пропуснах началото :) Залата беше препълнена. Толкова много младежи, които очакваха да научат „великата тайна” за съблазняването на жените. Затаих дъх и се заслушах.

Разочарование. Бях се подготготвила чисто психологически за по-дълбоко надникване в същността на женското и мъжкото мислене, за това как вътрешната увереност и сила биха били много по-полезни от няколко заучени трика, за това как мъжа да повиши самочувствието си и да оцени себе си - и от там как „сваляческите му умения” да нараснат и т.н.

Нищо подобно!

Целият семинар беше повърхностен! Сякаш жената е някакъв предмет, който може да бъде „обработен” за части от секундата, а ако някои от „техниките” не сработят захвърлен. А засегнатите „техники” ми изглеждаха чисто и просто манипулация: „Затичай се към жената и я спри по специален начин; кажи й колко те е впечатлила и я покани на кафе, но и кажи, че си зает и имаш работа след това; вземи и номера като не я питаш, а директно й заповядаш да ти го даде и ако все пак не го даде, демонстрирай, че си изпуска шанса (направи се на голямата работа); после се дръпни като поставиш бариера (т.е. се направи, че не ти пука толкова за нея), поддържай сексуалното напрежение, като я приземиш с израз като „Абе, голяма кифла си, но поне си забавна”; обади й се в същия ден, в който ти е дала номера си; на първата среща може да я докоснеш по ръката и бедрото; и т.н” Това е импровизиран преразказ на част от методите, които бяха засегнати. Стъпка по стъпка описани действията, които би трябвало да предприеме мъжът. И ,разбира се, според лекторите – Те ще действат безотказно!

Да, ама не!

Мислено се поставих в ролята на обект за съблазняване. Представих си, че мъжа прилага точно тези „техники” (Според лекторите не са техники, а трябва да станат част от мъжката същност. Как обаче чуждото мислене ще стане част от теб?) и обмислих каква би могла да е моята реакция. Игнориране! Разбира се, хората са различни, но не може едно и също нещо да сработва при всеки. Следователно наистина ли тази лекция е полезна за мъжете или това е чисто и просто самозалъгване и малка надежда, че те могат да бъдат „истински свалячи” само с няколко трика?

Чудя се къде е уникалността на мъжа, която е изразена посредством неговата естественост? Нуждаят ли се мъжете от курсове по съблазняване, за да бъдат себе си? Каква е причината да не вярват в собствените си способности?

Винаги съм се интересувала от вътрешния свят на човек и съм убедена, че всеки мъж може да изгради сам за себе си оригинален начин да впечатли една дама. Първото и най-важно правило е искреност! По скоро мъжът трябва да се обърне първо към себе си, да разбере, кои са неговите слаби страни и да ги поправи. Да усъвършенства себе си, да развие своите комуникативни и социални умения, но не спосредством „техники”, а като подсили своята вътрешна увереност. Винаги съм казвала, че всичко е въпрос на мислене. Умът създава чудеса! Ако представата за нас не ни удовлетворява, то първо трябва да премахнем вътрешните бариери, това, което ни спъва и чак тогава да реализираме желанията и действаме във външната реалност.

А курсове като този оставете за хората, които имат време за губене!

„Не, мислете, а действайте” бяха думите на един от лекторите. С идеята мъжа да се хвърли презглава, да забрави страховете си, да изскочи пред красивата дама и да я впечатли с няколко думи. Как обаче ще се случи това? С някоя глупава фраза или треперещ от притеснение глас? Хубаво е, че се насърчава това – мъжете да действат, но нека не губят ума си. Ако човек отдели време да работи над себе си, да засилва все повече и повече своята увереност, то тогава притеснението и страхът ще изчезнат от самосебе си. Няма да е необходимо да се хвърля направо в дълбокото, нито да експериментира или да си пробва късмета с всяка срещната красива жена. Да, точният израз е да си пробва късмета, защото поради липса на увереност и нуждата от подобни семинари и съвети за това как да впечатлиш жена, то е нормално мъжът да има нужда и от много обекти, върху които да практикува „заученото от семинара”. Но ако затвърди вътрешната си сила – то той може да избере един обект (идеалният за него) и да го спечели, без техники, без съвети, без банални изрази. Смелост – това е качеството върху, което да работи. Но това не става от днес за утре и чрез необмислено хвърляне в ситуации, които може само да нанесат емоционални повреди.

Когато в края на семинара дойде ред за въпросите се изненадах от факта, че те бяха много по-задълбочени и смислени от самият семинар. Помислих си, „Какво правят всички тези хора тук, след като вътрешно знаят отговора, но очакват само потвърждението му от „г-н Сваляч”?.

И така... До колко този семинар е бил полезен на мъжете? Според мен всеки един от тях е знаел за тези принципи и начини за съблазняване на жената. Откриха ли „топлата вода” или само затвърдиха страховете си?

Мъже, жената не е предмет, нито улов, не я подценявайте! Не мислете, че един семинар или курс по съблазняване би могъл да ви даде това, което вие вече притежавате. То е поддтиснато много дълбоко във вас, а именно вяра в себе си и самоосъзнаване. Преоткрийте себе си, бъдете себе си и по-съвсем естествен начин до вас ще застане и точната жена.

Автор: Таня Димитрова
Магистър по педагогика и семиотика на изобразителното изкуство

Материалът е предоставен от mamatatkoiaz.bg