Населението на планетата към днешна дата според Бюрото за статистика на САЩ е 6 881 460 531 души. За нас остава необяснимо защо се получава така, че при наличието на толкова много хора, все още голям процент от мъжете и жените остават сами.

А липсата на постоянен партньор в днешно време все по-често означава постоянна липса на секс. Няма да се впускаме във философски разсъждения, а ще се опитаме поне малко да облекчим онези от вас, които в момента са свободни.

Учени от Лондон установиха, че всеки човек, който по собствено желание или по стечение на обстоятелствата не прави секс, може да го замени с… диета. Британските умни глави доказаха, че хормоните, които се произвеждат в тялото, когато правим любов, могат да се получат и по други начини.

Допаминът и серотинът повдигат настроението и действат дори като успокоително, което прави секса най-доброто средство за лечение на депресия. Да не забравяме и прословутия ендорфин – т. нар. хормон на щастието. Оказва се, че можем да измамим природата и да получим тези вещества и извън леглото.

Като алтернатива на секса учените предлагат проста и вкусна диета – трябва да похапвате смокини, банани, шоколад, риба и мляко, които увеличават нивото на серотин в кръвта. Ендорфинът пък се замества от повечко спорт, смях и бонбони.

Всичко това звучи чудесно, но не ви препоръчваме да се го прилагате трайно. Използвайте тези храни като заместител на любовните ласки само временно и като резервен вариант. Все пак няма нищо по-хубаво от допира на тялото на любим човек до вашето.