Хелън Стодингър е на 92г., но затова пък все още знае как да постигне онова, което иска -  с пистолет.

Възрастната жена поискала целувка от 53-годишния си съсед Дуайт Бетнър, но той й отказал. Това отприщило гнева на Хелън, която стреляла 4 пъти с полуавтоматично оръжие срещу къщата на непожелалия я Бетнър. „Ако главата ми беше съвсем малко по-нататък, вероятно щеше да ме уцели в тила.” – жалва се мъжът.

Драмата се разразила в централна Флорида. След инцидента, жадната за ласки баба се намира в затвора по подозрение за нападение с утежняващи вината обстоятелства (смъртоносно оръжие и стрелба по жилище).

Интересно ли ви е какво пише в полицейския доклад? И на нас: Стодингър отишла в дома на Бетнър. Тя останала там и отказвала да си тръгне, освен ако той не я целуне. Той отказал и дамата си тръгнала обидена. По-късно, докато разговарял по телефона с баща си, желаният „ерген” чул изстрели. Един от куршумите влетял през прозореца, посипвайки нещастника със стъкла.

Допълнителна подробност, която не е в услуга на баба Хелън е фактът, че обектът на желанията й е бивш служител на органите на реда. Той споделил, че тя му била хвърлила око, откакто той се преместил в нейния квартал 6 месеца по-рано.

Като добър гражданин и съсед, Бетнър й изхвърлял боклука, а тя изглежда приела услужливостта му по малко по-различен начин.

Както казва Шекспир, най-добрият драматург е самият живот, така че скоро очакваме Холивуд да се закачи по забавно/трагичната история и да видим някоя застаряваща звезда в ролята на Хелън. Защо пък не?