Има няколко простички сигнала, които могат да ти подскажат, че мъжът насреща се опитва да флиртува с теб, или най-малкото – те харесва. Ето 10 признака, по които можеш да разбереш, че представител на силния пол е безспорно впечатлен и силно заинтригуван от твоята особа:

1. Усмихва ти се

Широката лъчезарна усмивка, с която се опитва да те плени, всъщност е явен знак, че господинът насреща ти определено е привлечен от теб. А когато става въпрос за флирт, това е един от най-сигурните признаци, че той определено си го заинтригувала. Ако пък той случайно се окаже срамежлив и разчита единствено усмивката му да говори, а на теб ужасно много ти допада, не оставяй безучастна. Просто му отговори неповторимата си женствена усмивка, приближи се до него и подхвани разговор.

Рецепта за съвършен флирт… или нещо повече >>

2. Изчервява се

Погледите ви се срещат, а върху лицето му изплуват издайнически червеникаво-розови пламъчета? Е, станеш ли свидетел на подобни багри върху страните на мъжа отсреща, бъди сигурна, че в този момент сърцето му бие лудо по теб. Имай предвид, че изчервяването е функция на тялото, която не можем да контролираме. Така че, това е категоричен знак, че въпросният мъж е в плен на чара ти.

Реплики за флирт за смели момичета >>

3. Контакт с очите

И на този знак определено също си струва да обърнеш внимание. Има обаче едно нещо, което най-сигурно ще ти подскаже, че мъжът насреща ти изпитва интерес към теб. И то е, ако зрителният контакт трае по-дълго, отколкото в един обичаен разговор. Обикновено, разговаряйки с някого, очите ни ту се спират върху тези на събеседника ни, ту се местят в друга посока. Но и това не е гаранция, че човекът насреща ни не изпитва интерес към нас. Дори и краткият контакт с очите, може да ти подскаже, че той вероятно флиртува с теб, но най-вероятно е малко по-срамежлив.

Защо мъжете флиртуват, когато са обвързани >>

4. Подражава на маниерите ти

Понякога мъжът отразява действията на дамата, от която е привлечен, без да го осъзнава. Психолозите наричат това поведение „ефект на огледалото”. Какво означава това? Например ти се усмихваш – и той ти се усмихва, смееш се на глас – и той прави същото, облягаш се на брадичката си на дланта си – и той обляга своята.

5. Поставя ръце на бедрата си

Ако той стои с ръце на бедрата си или поставя палците си в примките на колана си, има вероятност господинът насреща ти да се изживява като мачо. С подобен маниер той просто се стреми да те впечатли и да демонстрира, че е уверен мъж. Сигурен признак, че той флиртува с теб.

Изкуството на флирта >>

6. Докосва те

Ако забележиш, че то си пада по това често да докосва ръката ти или кичур от косата ти например, това е сигурен знак, че е луднал по теб. Така той ти дава ясен и открит сигнал, че те харесва, приятно му е в твоята компания и държи да привлече вниманието ти към себе си. Ако и ти си заинтригувана от него, какво чакаш, отговори на желанието му с флирт, било то с усмивка или с тема на разговор.

7. Накланя главата си към теб

Това, че той често накланя главата си към теб също може да означава, че те харесва. Това действие подсказва, че той слуша внимателно всяка твоя дума, както и това, че той живо се интересува от всичко, което мислиш, говориш, споделяш, правиш. С една дума – от самата теб.

Флирт с колега! Ами, сега!? >>

8. Повдига вежди

Обърни внимание, ако мъжът насреща ти повдигне вежди или глава, когато минаваш покрай него. Това е сигурен знак, че е впечатлен от обаянието и присъствието ти. Ако очите му са широко отворени, а веждите му остават все така повдигнати, докато разговаряш с него, бъди сигурна, че той флиртува с теб.

9. Неспокоен е в присъствието ти

Със сигурност всеки от нас добре познава чувството на неспокойствие и лека изнервеност, когато обектът на неговите чувства е в близост. Е, ако забележиш, че мъжът отсреща се чувства по подобен начин, суети се, дори забравя думите си, имай си едно наум. Най-вероятно си навлязла тихомълком в съзнанието му, превзела си мислите му и най-неподозирано си се настанила във вселената на неговите чувства.