Оргазмът е много важна част от секса и всички искат „голямото О” да бъде кулминация на абсолютно всеки сексуален акт. В това отношение мъжете са по-големи щастливци и не са заплашени да се разминат с върховното удоволствие. Жените, от друга страна, по-рядко стигат до онова освобождаване на сексуалната енергия, което води до незабравима наслада. Може би тъкмо поради тази причина женският оргазъм е по-мистериозен и привлича повече внимание.

За да изживеете оргазъм, толкова силен, че да ви разтърси от глава до пети, е нужно изцяло да се отпуснете, да се забавлявате и да се наслаждавате на партньора си както никога досега. Ето и няколко съвета, които ще ви помогнат да вдигнете градуса в спалнята максимално.

  • Намерете позата, която най-много ви харесва – сигурно вече знаете, че позата има голямо значение за достигането до оргазъм. Но това не означава да изпробвате всички предложения от Кама Сутра. Вслушайте се в тялото си и се концентрирайте върху усещанията си. Всяка поза носи различна степен на удоволствие. Разберете коя от тях ви отвежда най-бързо до върха. Голяма част от жените обичат най-много да са отгоре, защото по-този начин едновременно доминират над мъжа и активно стимулират клитора си. Ако предпочитате мисионерската поза, поставете възглавница под дупето си за по-голямо удоволствие.
  • Отлагайте върховното удоволствие - това е популярен трик за по-интензивен оргазъм. Когато почувствате, че сте близо до „експлодирането”, забавете ритъма и стимулацията. След това възстановете темпото и преди да свърште окончателно, отново успокойте топката. Повторете това няколко пъти, преди да достигнете оргазъм. Гарантираме, че няма да съжалявате.
  • Изберете най-подходящото положение за краката – то е също толкова важно, колкото изборът на поза, тъй като влияе директно на възможността за постигане на оргазъм. При някои жени тя е по-голяма, ако краката са широко разтворени, а при други – ако са събрани. Експериментирайте, за да разберете кое е идеалното положение за вас.
  • Докосвайте се – понякога сексът сам по себе си не е достатъчен, за да постигнете заветната цел. Голяма част от жените имат нужда от клиторна, а не само вагинална стимулация. Затова не се срамувайте да плъзнете ръка между краката си, за да увеличите възбудата. Ако не се чувствате достатъчно освободени, за да го направите, помолете вашият партньор за помощ. Не е нужно да му казвате каквото и да било – просто вземете ръката му и я поставете на правилното място.
  • Не му позволявайте да пренебрегва гърдите ви – знаете ли, че има жени, които могат да стигнат до оргазъм само чрез стимулация на гърдите? Разбира се, те са рядкост, но това е живо доказателство, че най-женствената част от тялото ви е ерогенна зона, която не трябва да бъде пренебрегвана, ако искате да изпитате удоволствие, отвеждащо ви на седмото небе.
  • Имитирайте по-голяма сексуална възбуда – последните изследвания показват, че 90% от жените имитират оргазъм, за да повишат самочувствието на партньора си и неговото представяне в леглото. Разбира се, симулацията няма да ви доведе до желаната цел, но ако леко преувеличите възбудата си, тя наистина ще се увеличи и ще стигнете по-бързо до оргазъм.
  • Фантазирайте заедно на глас - започнете да си разказвате история, в която и двамата участвате. Например си представете, че сте на почивка и правите секс на плажа. Описвайте в подробности какво искате да правите – това ще пренесе наситената със сексуалност атмосфера и в леглото ви.
  • Стегнете мускулите там долу – оргазмът предизвиква контракции на вагиналните мускули. Доказано е, че стягането на тези мускули може да помогне за постигането на по-силен оргазъм. Упражненията на Кегел са идеални за тази цел и със сигурност ще подобрят сексуалния ви живот.