...за психическото ни здраве и вътрешен баланс. 

В живота най-големият ни враг е Аз-ът. Този, който определя нашата същност. А най-трудните препятствия са създадени от самите нас. 

В ежедневието подценяваме силата на подсъзнанието, което определя нашите виждания, възприятия и възгледи за заобикалящата ни реалност. 

Забелязали ли сте колко повече внимание обръщаме на лошите нещата, отколкото на хубавите? Следователнo ние сме подвластни на песимизма и черногледството. 

Познато ли ви е това чувство?

Всеки ден се заблуждаваме и затваряме в себе си под влиянието на мисли, с които, ако не внимаваме, можем да се самоунищожим. За да избегнем фаталния край, изгубвайки се в омагьосания кръг на подсъзнанието е редно да престанем да си повтаряме, че:

#Нямаме избор

Напротив. Свободни сме да взимаме решения във всяко едно отношение, във всеки един момент. Ние сме тези, които определят съдбата си. Независимо какво мислят останалите за нас. Важното е да бъдем верни на себе си. 

#Трябва да бъдем съвършени 

Какво е съвършенството? Някой може ли да даде точно значение на това субективно понятие. Както е казала Габирел Шанел: "За да бъдеш незаменим, трябва винаги да бъдеш различен." 

#Животът ни е по-труден от този на другите

Стига сме се поставяли в ролята на жертва. Не сме центъра на света. В наши дни все повече хора носят своята маска, до степен, в която тя става част от тях. Съдбата обича силните, тези, които въпреки трудностите, продължават с високо вдигната глава. Това, че някой изглежда щастлив, не е гаранция, че животът му е песен.

 

#Сме твърде стари или млади, за да променим живота си

Никога не е късно да направим промяна в живота си. Годините са просто цифри. Те не ни определят като личност. 

#Щастието е непостижимо 

Мъдрите хора казват, че щастието не бива да бъде цел, а начин на мислене. Вникнете вътре във вас, огледайте се около вас и забележете красотата, която излъчвате и всичко, което имате. Свалете розовите очила и погледнете света такъв какъвто е - прекрасен. 

#Не съдим хората

Лъжа. Съзнателно или не - всички го правим. Тъжното е, когато знаем, че съдим другите, без да се замисляме за собствените си грешки. 

#Ако не обръщаме внимание на трудностите, те ще се оправят сами

Ако не ние, кой друг?