„Готова ли съм да се обвържа?”
След като се преместите да живеете с любимия човек, правилата на “играта” се променят. Заживеете ли под един покрив и двамата се ангажирате да градите заедно своето общо бъдеще в лошо и в добро. Това може да се оприличи с голямото “ДА”, което отбелязва края на сърденето за щяло и за нещяло и други “глезотии”, които си позволяваме когато живеем отделно.

„Приемам ли го такъв какъвто е?”
Факт е, че не можем да познаваме напълно един човек, но освен готовността ви да преоткривате вашия партньор с всеки следващ ден, редно е да си зададете въпроса дали приемате това, което вече знаете за него (добри и лоши черти). Така или иначе не можем (и не би било редно да искаме) да го променим, основно е да бъдем искрени със себе си и да знаем дали можем или не да го приемаме и обичаме такъв какъвто е.

„Способна ли съм да съхраня личните си навици?”
Това, че ще живеете заедно не отбелязва края на социалния ви живот. Колкото и да сте влюбени, не е редно дългогодишните приятели или социалните отношения да бъдат пренебрегвани. За това трябва да разберете, че нанасяйки се с любимия човек, “социалният ви календар” ще бъде реорганизиран спрямо плановете ви с партньора ви. Същите кръг и контакти може да бъдат полезни както на вас като "жена", но на вас като "двойка".

„Готова ли съм да засегна финансовите въпроси?”
Щом ще сте заедно под един покрив, редно е да обсъдите всички финансови въпроси, свързани с вашия съвместен живот. Фактури, наем, покупки и т.н. На пръв поглед семпли неща, които въпреки всичко трябва да бъдат изяснени още в началото – колкото повече отлагате, толкова повече ситуация рискува да стане неудобна. Съвместният живот е синоним и на общи бюджети, общи разходи, общи спестявания и т.н. Не го забравяйте. 

„Подготвена ли съм за безусловна интимност?”
Заживеете ли заедно, трябва да приемете факта, че всичко това, на което партньорът ви не е бил (до момента) свидетел (епилация и други дамски порядки), ще бъде разгрито и видяно в един или друг момент. Забравете за срама или неудобството, притеснението и криенето.

„Готова ли съм за компромиси?”
Били те малки или големи. Любовта е прекрасно нещо, но тя върви ръка за ръка с приемането на другия такъв какъвто е, както и с умението да отстъпваме. Не може винаги да бъде на нашето. Балансът е предопределящ за бъдещето на вашата двойка.

„Желаете ли да давате обяснения?”
Дали го искате или не... дали е присъщо за вас или ви предстои да направите компромис – споделянето и даването на обяснения е също част от съвместния живот. Отношение, което се иска двустранно.