Така или иначе в живота на много двойки понякога настъпва нежеланата раздяла. Естествено е такова разтърсващо и болезнено събитие в живота на една жена да породи носталгия по отминалите щастливи споделени моменти. Носталгия, която най-често ни докарва чувства на депресия, неудовлетвореност и състояния далеч по-различни от щастието.

Топ 10 аргумента жените да искат развод >>

Затова не би било излишно да обърнем внимание на 7-те най-големи грешки, които ни дебнат след преживяното разочарование:

1. Хвърлянето в обятията на първия срещнат мъж. Така може и да се почувствате добре за момента, но едва ли една нощ ще донесе утеха за едно разбито сърце.

2. Преструвките, че се чувствате добре след раздялата и дори, че й се радвате, въпреки че душата ви отвътре плаче. Прикриването на истинските ви чувства само могат да удължат агонията.

3. Слушането на прекалено много тъжни и депресиращи песни за раздяла и нещастна любов. Такава музика е допълнителна тежест, която само ще ви разстрои още повече.

4. Бързате отново да се гмурнете в дълбоките води на нова сериозна връзка. Не дърпайте времето за опашката, за да не направите погрешен избор. По-добре се възползвайте от шанса да опознаете себе си отново и да изградите по-ясна представа за това какво искате от живота. Ако сте побързали да се обвържете, едва ли ще имате тази възможност.

5 фатални грешки, водещи до раздяла >>

Продължава >> 


5. Следите профила на бившето си гадже във Facebook. Това може да ви изиграе лоша шега и неочаквано да се натъкнете на негова снимка заедно с друго момиче. Продължаващият интерес към личния му живот може само да ви докара излишни изблици на ревност и гняв.

10 прояви у партньора, които заслужават черна точка >>

6. Продължавате да общувате и да излизате с него. Срещите ви със старата любов обаче, ви носят чувства на болка и тъга. Чувствате се потиснати и непродуктивни на работното място. Трябва да сте наясно, че ако наистина искате да продължите напред, пълноценната и дълга почивка далеч от бившия партньор е най-доброто решение.

Когато правилното решение е... раздяла >>

7. Изхвърляте всичко без оглед на стойността му, което сте си купили заедно или е подарък от него. От това няма да се почувствате по-добре. Всъщност, според психолозите това е израз на желанието ви да зачеркнете завинаги от съзнанието си общото си минало и минутите на радост и вдъхновение, през които заедно сте преминали и преживели. Защо да изливате гнева си върху прекрасния часовник или скъпоценната гривна, след като тя си е ваша. Защо да обръщате гръб на спомена за приятните минути, които сте прекарвали заедно. Въпреки разпилените парченца, въпреки разбитите надежди и изгубени илюзии, въпреки болката и огорчението, дайте си кураж и се опитайте да съхраните в красиви спомени най-доброто от вашата връзка. Дайте си кураж и... простете. От всичко това само може да се почувствате по-силни, по-зрели и съзидателни.

Да простиш или да накажеш? >>