Истината е, че и мъжете се влюбват. Как го правят обаче, как обичат и колко обичат... е, това, ние, жените, само можем да гадаем. Със сигурност обаче нотговор а тези въпроси са търсели от най-стари времена. Така че, ако искате да вникнете по-добре в емоционалния свят на мъжа до себе си и да придобиете по-ясна представа относно бъдещето връзката ви, би било удачно да се допитате до добрия стар мъдрец от Древна Гърция Аристотел. Според древногръцкия философ мъжете се делят на шест типа според начина, по който се влюбват и обичат.

Агапе - жертвената любов

При нея мъжът се отдава напълно и прави всичко, така че любимата му се чувства добре. Ухажва дълго, преди да се обясни в любов. Голямото внимание може да омръзне на жената, докато мъжът все повече се привързва към нея.

Лудус - любовната-игра

Основата на подобен тип връзка е сексуалната игра. Този тип мъже не ухажват. За тях сексът е всичко. Ако жената е дистанцирана и не се отдад напълно още първата нощ - той я оставя. Този тип мъже обикновено имат няколко връзки едновременно. Жената, която изисква само секс, ще бъде приятно изнендана от него.

Ерос - чувствената любов

Базира се на преданост и след това на физическо влечение. Този тип мъже се интересуват от живота и проблемите на партньорката. Те обичат да си говорят, в това число за общите чувства и емоции. Това е идеалния партньор.

Мания - неудържима любов

Тази любов се базира на страстта и ревността. В центъра на любовната двойка не са двама, а само мъжа. В резултат на това той има нужда постоянно да се самоутвърждава за сметка на останалите, в това число и на партньорката. От него могат да се очакват проблеми и ревност. Страхува се не от това, че ще ви загуби, а от това, че ще избягате от неговата власт.

Прагма - разсъдъчната любов

Този тип мъже търсят жена, с която да им е удобно, а не такава, в която да се влюбят от пръв поглед или с която да правят необуздан секс. Той подбира по материално състояние и ангажименти и пресмята дали сте удобни един за друг. Не е подвластен на страсти и от него не могат да се очакват изненади.

Сторге - любов-приятелство

Ако ви разказва за всички свои проблеми, както и за тези на роднините си до пето коляно, той ви чувства основно като приятел. Разчита на взаимното доверие. Но е възможно скоро да изгубите интерес един към друг.