До настъпването на астрономическото лято остават няколко дни, но реално съзнанието ни отдавна е в летен режим. Времето е горещо, дните са дълги, лястовичките цвърчат под стрехите – всичко подсказва, че е време за отпуска, а оттам и за повече секс.

Но дори и да не планирате някакво вълнуващо пътешествие, пак можете да доставите повече удоволствия на тялото си. Самият факт, че се откъсвате от напрежението в работата, мейлите и телефонните разговори, вече ви предразполага към по-силни усещания в леглото.

Ето пет съвета за разнообразяване на сексуалния живот през лятото.

1. Изследвайте тялото си

Не се отчайвайте, ако нямате сексуален партньор. Винаги можете да си доставите удоволствие и да изследвате тялото си. Пуснете си релаксираща музика и облечете нещо секси. Може дори да си запалите няколко свещи, защо не. Докосвайте се по цялото тяло, а за клитора използвайте лубрикант. Забравете за всичко и се наслаждавайте на момента.

2. Изключете телефона си

Представете си, че сте в отпуск и лежите със своя партньор в леглото. Искате ли точно в този момент да получите съобщение от майка си или мейл от шефа си? Затова си определете часове или цял ден от уикенда, в който телефоните да бъдат изключени. Нека това време бъде само за вас двамата.

Можете да спазвате това правило и през работните седмици. Например първите 30 минути след прибиране от работа да бъдат посветени само на партньора. Не оставяйте ласките и интимността за минутите преди лягане, когато сте преуморени.

3. Всички ЗА сутрешния секс

Дори да ви предстои работен ден, не пропускайте сутрешния секс. Така ще се чувствате все едно сте в отпуск или като през уикенда. Настройте алармата за 20 минути по-рано, за да имате време за всичко. Можете да комбинирате секса с взимането на душ.

4. Внимателно със секса във водата

Сексът във водата е един от символите на отпускарското време, но изисква повишено внимание. Ако сте в някой басейн, внимавайте за зарази. Освен това рискът от изхлузване на презерватива никак не е малък. Не забравяйте, че водата измива лубрикантите на водна основа, така че трябва да се ползват силиконови продукти.

5. Направете го на нестандартно място

Сексолозите съветват – не е нужно да сте на екзотичен остров, за да правите секс навън. Лятото дава много възможности за такива приключения. Вземете едно одеяло и го направете под звездите. Ако ви е страх от чужди очи, направете смяната в рамките на жилището. Например в кухнята. Ако смените и позата, ще бъде още по-добре.