Човек знае, когато е щастлив с някого! Достатъчно е, дори наум, докато четете, да сложите отметки срещу думите Доверие, Вярност, Себеотрицание, Привличане, Симпатия, Възхищение, Любов и Уважение, за да се убедите, че човекът до вас е човекът, когото искате.

Понякога обаче може да ви връхлети съмнение. Всеки, който е бил/е половинка в двойка, се е озовавал в дни, в които се чуди дали може да е сигурен, че другата половинка се чувства толкова комфортно, доволна и щастлива, колкото изглежда.

Има няколко признака, за които може би не се замисляте често, но които ще ви помогнат да се убедите, че с вашия човек имате нещо специално – здрава и здравословна връзка, в която всеки от вас е себе си и всеки харесва другия точно такъв, какъвто е.

1. Несъзнателно сте си създали свят, в който говорите на уникален "език" и се подвизавате с шантави имена

Не става въпрос за традиционните обръщения „мило”, „бебе”, „бейби”, „зайо”, „коте” и други сладки животини. Имаме предвид имената, с които се обръщате един към друг, само когато сте един до друг сами. Тези обръщения не са за пред хора, те са си за вас. Само вие си ги знаете и само вие знаете откъде са се появили. Никой друг не би могъл да предположи, че вкъщи името ти е „Мръсницо”, а неговото – „Идиот”. 

Освен имената за себе си, може би имате и различни имена на други неща. Имате си „вътрешноведомствени” изрази и закачки, които само вие разбирате и използвате. Това е един специален език и вие двамата сте единствените хора в целия свят, които го владеете. Това прави връзката ви по-специална и мила.

2. Зад вратата на тоалетната

Снимка: Thinkstock



Обзалагаме се, че в началото на връзката ви си правила и невъзможното, за да го убедиш, че ти си истинска дама и като такава природата ти е спестила нуждата да използваш тоалетната за „големи нужди”. Ако това време вече е отминало и забравено и не се притесняваш да се провикнеш от „изповедалнята” за още тоалетна хартия, значи двамата сте минали на следващото ниво в отношенията си.

Не казваме, че приятелят ти трябва да е наясно в подробности с това, което се случва в тоалетната, но и няма нужда и двамата да се правите на луди. Да позволиш на човека, когото харесваш и от когото искаш да те вижда само като най-прелестното създание на света, да види тази твоя нормална човешка страна, означава, че се чувстваш достатъчно комфортно и сигурна, за да свалиш голяма част от бариерите, с които браниш милото си същество.

3. Споделяш и раздаваш своето

Снимка: Thinkstock



Заедно с въздуха, водата, дрехите и подслона, храната е жизненоважна за човешкото съществуване. Ако и двамата сте склонни да делите всичко това и особено последното – храната, значи сте приели да обитавате най-личните си светове. Щом с готовност отстъпваш последното парче от любимата си еклерова торта на Него, въпреки че умираш за десерт, значи ти е мило и достатъчно сладко с този човек в живота ти. Той пък грижливо отделя всяка маслина и чедър от салата си за теб, въпреки че обича и двете, но знае, че ти просто ги обожаваш и се радва, че ти им се радваш.


Може да изглежда незначително, но споделянето на храна и лишението (макар и в минимални размери) в името на половинката, е ГОЛЯМА работа!

4. Споделяте любимите сериали и предавания... или се редувате

Снимка: Thinkstock



Да приемеш нуждите на другия е много важно! Не е задължително да обичаш нещата, които обича половинката ти, но е задължително да ги уважаваш. Днес ти ще гледаш някой футболен мач с него, а утре той ще ти прави компания за романтичната комедия. Ако си се влюбила в нов сериал, той упорито вече е наваксал пропуснатите епизоди или настоява да го въведеш в нещата, за да можете да гледате заедно. Не ти пречи, ако по телевизора върви поредния турнир по снукър, от който нищо не разбираш – той търпеливо отговаря на наивните ти въпроси, а ти си щастлива, че можете да споделяте още нещо, макар и за кратко.

5. Издокарани небрежно

Снимка: Thinkstock



Ако в началото си се събуждала половин час преди Него, за да имаш време да измиеш зъбки, да наместиш прическата и да освежиш погледа, днес вече нямаш нужда от това. Дори се чувстваш по-добре, когато си със свежо лице, без грим и по домашни одежди, защото и в този вид виждаш в очите му, че ти си секси за него! Обожаваш да се издокарваш, когато излизате някъде заедно и той винаги отделя няколко минутки в повече, за да изглежда добре за теб, но не нямате нищо против да се гледате по цял ден с размъкнати анцузи и широки фланелки. Щом и двамата не се притеснявате от някоя и друга пъпка на показ и несресани глави, значи се харесвате „както трябва” ;)