За някои жени, бракът е всичко. За тях живот без брак не е живот и нищо друго не го осмисля, както вричането във вярност. За други пък – само споменаването на думата "брак", предизвиква настръхване на косите. Втората категория си има своите трески за дялане, но за тях ще си поговорим някой друг път. Ако обаче, считате, че сте от дамите от първата категория, ето някои от лъжепричините, които нерядко могат да ви заведат пред олтара в неподходящия момент и с неподходящия партньор.

Готови ли сте за брак? >>

1. ... Защото всичките ми приятелки вече са се омъжили или са на път да го сторят

Не се самозалъгвайте! Това, че те са намерили човека на живота си, не значи, че и при вас нещата стоят така. Ако избързате, вероятността да попаднете на неподходящ партньор е значително по-голяма. Огледайте се, вслушайте се, и то най-вече в сърцето си, направете още един самоанализ и тогава вземете решението. Не позволявайте емоционалната неудовлетвореност или нуждата от мъжка ласка в такъв момент да ви тласне в погрешна посока и прибързан избор. 

3 недопустими грешки на жените в леглото >>

 

2. ... Защото се познаваме от "цяла" година

Това изобщо не е достатъчно основание, за да предприемете подобен решителен ход, за който по-късно може да съжалявате. 1 година понякога е твърде кратък срок, за да се уверите в чувствата – тези на партньора и най-вече в собствените си. Ако той бърза, изберете най-разумната причина, за да я изтъкнете, че искате да изчакате още малко, например, като го накарате да направи анализ на собствените си намерения и чувства и на общото бъдеще не само в сърдечен, но и в материален аспект.

Мъжете, които бързо ни разочароват >>

 

3. ... Защото родителите ми настояват

Това, че родтелите ви са се оженили млади, може да е тяхна причина да настояват да ви видят с венчалната халка, но не и... ваша! Не позволявайте стереотипи и остарели традиции да предопределят бъдещето ви. Родителите ви настояват в избора на определен мъж или харесват този с когото сте в момента? Не е ли по-важно вашето собствено мнение? Животът е ваш, нали? 

4. ... Защото биологичният часовник тиктака

Колко пъти сме чували от приятели, роднини, близки, и не дотам доброжелатели израза: „Време ти е!” – думи, които могат да ни подведат, да прибързаме и в резултат на това – да съжаляваме. Така че, дори и да чувствате, че ви е време, не позволявайте да ви манипилурат. Решението си е само и единствено ваше и никога не е късно човек да сгреши, както и да постъпи правилно, което пък е и по-вероятно.

5 обещаващи места да срещнем подходящия партньор >>

 

5. ... Защото бракът ще реши проблемите ми

Струва ви се, че сте затънали в неразрешими проблеми и си мислите, че бракът е спасителният пояс, който ще ви издърпа от тях. Не се заблуждавайте. В такива моменти всъщност човек е най-склонен да взема грешни решения, които биха могли впоследствие да задълбочат проблемите му. Да се ожениш в момент на психически дискомфорт, в никакъв случай не е правилното решение. Най-често тогава нещата се усложнява и си докарвате допълнителни грижи на главата. Най-доброто, което може да сторите в такъв момент, е първо да се опитате да елиминирате проблемите и негативните ситуации, е с облекчено от грижи съзнание да пристъпите към подготовка и планиране на бъдещия ви съвместен живот с човека до вас.

7 големи грешки, които жените правят след раздяла >>