#Не се вманиачавайте. Всяко начало поражда приятното усещане за свобода - да, това е чувство, породено от искреното усещане за любов. То е водено от сърцето. Рискът, който поемаме при нова връзка е да се оставим съзнанието да ни води. Грешка. Умът е подвеждащ, той поражда мисли, които могат да се окажат опасни не само за психиката ни, но и за самата връзка. Следователно е добре да не анализираме твърде много ситуациите и да се оставяме да живеем свободно, избягвайки коварните социални мрежи и друг вид канали, които могат да ни излъжат за намеренията на човека, които искаме да задържим до себе си. 

#Да на любовта, не на безотговорния секс. Колкото и да обичате своя нов партньор, колкото и перфектен да е той, не бива да забравяме да бъдем отговорни - особено към своето здраве. Освен ако и двамата не сте направили необходимите прегледи и изследвания срещу БПП и не сте обвързани, до степен да споделят живота заедно - не забравяйте за контрацептивите. 

#Не пренебрегвайте работата си и личните ангажименти. Едно от най-често срещаните грешки, които ние - жените, правим е това да забравим за заобикалящия ни свят, когато започваме нова връзка. Развълнувани, щастливи, обичани и красиви, в подобен период, всички се чувстваме замаяни от усещането за любов. 

#Не харчете парите си за щяло и нещяло. Естествено, че е важно да изглеждаме добре за този, който обичаме и с който желаем да изграждаме солидна и здравословна връзка, но това не означава, че трябва да похарчим всичките си пари за нов гардероб и други компулсивни покупки в желанието ни да ни харесва. Ако човекът до вас ви обича, той или тя ще ви приема такава каквато сте. 

И не на последно място, не забравяйте за #своите приятели. Да, те са тези, които независимо от любовните ни истории, са винаги до нас. Може и да не се сещаме за тях докато любимият човек ни прегръща рано сутрин, но това не означава, че през останалите 23 часа от денонощието не можем да им покажем колко важни са те са нас. Да им покажем благодарността си, че са част от живота ни.