Забравете за скалпа и силикона! Представяме на вниманието ви няколко елементарни, подсказани от природата, ефикасни трика за... уголемяване на бюста:

Силиконовият бюст = рядък вид рак? >>

1. Рибено масло

Колкото и странно да ви се струва, едно от най-ефикасните средства за увеличаване обиколката на бюста е... норвежкото рибено масло. Наред с многобройните си полезни за кожата качества, то притежава и свойството да поддържа тургора на клетките и да задържа влагата в тях. Ето защо нанасянето и втриването на норвежко рибено масло в областта на гърдите не само освежава и подхранва кожата, но и придава допълнителен обем на тъканите. Е, единственото неудобство на този метод идва от миризмата на риба. Добрата новина е, че "уханието" на морска сирена лесно се отстранява с един душ. Така че, ако в продължение на 1 месец ежедневно си правите фрикции с рибено масло, престоявате с него, колкото ви е възможно по-дълго (час-два), в края на този период ще постигнете увеличаване на гръдната си обиколка с ок. 2,5 см. Това вълшебство е старо и известно на жените от северните народи още от незапомнени времена. Не случайно русите нимфи от скандинавските страни са с подчертано пищни и добре заоблени форми.

Ползите от рибеното масло >>

 

 

2. Масаж с благовонни масла

 

Друга, също толкова стара, но идваща от далечна Индия, техника за уголемяване на бюста е честият и интензивен масаж на гърдите с благовонни масла от растителен произход – най-различни цветя, треви и билки. Целта е маслата да проникнат в кожата и да достигнат дълбоко до клетките. Като част от традиционната Аюрведа, тези масажи са практика, от която и до ден днешен жените от Азия се възползват в многобройните козметичните салони или в домовете си.

Нежните тайни на индийския масаж >>

 

 

3. Лук, мед и куркума

 

Лукът е също така със сериозна заявка, че стимулира увеличаването и оформянето на бюста. Смесен с мед и куркума на прах, сокът от лук се втрива обилно в областта на гърдите, слага се сутиен и се оставя да подейства през целия ден и нощ. На следващия ден се измива първо с топла, а след това – с хладка вода. Този метод е особено подходящ за освежаване и стягане на отпуснати и отслабнали гърди.

Здравето на женските гърди >>

 

 

4. Капсулирани билкови добавки

 

Капсулирани билкови добавки също се използват за стимулиране растежа и подобряване тъканите на бюста. Естрогенът, съдържащ се в тях има свойството да задържа влагата в клетките и така да способства за увеличаване на гръдния обем. Най-използваното растение, влизащо в състава на тези билкови добавки, е копърът, известен още в древността като храна и лекарство. Всеизвестно е неговото стимулиращо действие върху потока на майчиното мляко. Клинично доказано пък е, че употребата му стимулира увеличаването на теглото и обема на бюста.

Грижи за бюста по време и след кърмене >>

 

 

5. Физически упражнения

 

И не на последно място важна роля за възвръщане и запазване добрата форма на бюста играят... физическите упражнения. Умереното, но редовно натоварване на мускулатурата в областта на раменете и гърдите, лицевите опори и някои йога пози са от особено значение не само за добрата кондиция, но и за увеличаване и поддържане обема на бюста.

9 упражнения за красив бюст >>