Последната филмова адаптация на класическия роман от Ф. Скот Фицжералд - "Великият Гетсби" ще е по киносалоните това лято (и ще е с Лео ди Каприо в главната роля). Ако режисьорът Баз Лурман се придържа към стила си ("Мулен Руж" и "Ромео и Жулиета" например), със сигурност ще разбие класациите.

Ако не се сещате за какво става дума - действието в романа се развива през лятото на 1922 г. и проследява историята на Ник Карауей. Той наема малка къща в Лонг Айлънд - точно срещу имението на енигматичния Джей Гетсби. Всъщност книгата показва част от велики години за историята на Америка - 20-те години на 20 век, когато икономиката е в разцвет, джаз музиката владее забавите, времето на гангстерите и бляскавия живот. Освен това 20-те са годините, когато американецът се чувства наистина свободен в сексуалността си. 

Освен всичко това, "Великият Гетсби" е и любовна история - очаква се Лео ди Каприо и Кери Мълиган да изиграят подобаващо Джей Гетсби и неговата любима, останала в миналото - Дейзи Бъчинан. Така или иначе, романът е много секси, затова - ето няколко идеи за срещи, които са взети директно от страстната любовна история в романа:

Суинг и чарлстон

Забършете обувките си за танци - време е за чарлстон! Това е един от ключовите стилове за 20-те. Жив, буен и джази - суингът е достатъчен да накара сърцето ви да бие бясно и да ви накара да се почувствате наистина секси. Запишете се на уроци по суинг. Научете се да се движите в ритъма на Линди хопа, Фокс трота или Джитърбъг Джайв. Дори да се настъпвате с половинката ви, не се обезкуражавайте. Въпросът е да се забавлявате!  Освен това - има и къде да отидете - напоследък суингът е доста модерен и в редица заведения в София се правят тематични вечери, където можете да се развихрите.

Повозете се със стил

Ако сте чели "Великият Гетсби", ще си спомните едно пътуване с кола, което не завърши много добре (ако не сте, няма да разваляме изненадата). Това обаче изобщо не означава, че не можете да се насладите на едно класно пътуване. През 20-те автомобилите са задължителен лукс и все пак само най-богатите аристократи успявали да се сдобият с кола. Отидете в шоурум, където са изложени ретро автомобили и ако можете да си го позволите - наемете един за един следобед. Със сигурност ще се почувствате скъпи и специални.  

Малко повече джаз

Ако книгата "Великият Гетсби" имаше саундтрак, със сигурност щеше да е изцяло джази. Ако не се сещате за заведение, където можете да послушате малко джаз, направете си подобна вечер у дома.

Коктейли за всички!

Ако има нещо, с което Джей Гетсби е известен, това са партитата му: богаташки, екстравагантни сбирки, на които всички танцуват, общуват и разбира се - пият, при това - много. Въпреки забраната за продажба на алкохол по това време. Тайната на "контрабандистите" по партитата тогава - коктейли!

Залагайте за дамата, която ви носи късмет

Ако разполагате с повече пари - нагласете се и отидете на среща в... казино. Гетсби обича риска, затова - пробвайте късмета си на покер, рулетка или където си решите. Можете да си разделите чиповете с половинката си и да играете заедно или да играете един срещу друг. Разбира се - идеята е да е забавно, внимавайте да не се увлечете в играта и да забравите идеята на излизането ви - нещо различно и вълнуващо, което да разпали искрата между вас и половинката ви.