Колкото по-дълго време една двойка живее без достатъчно близост, доверие и интимност, толкова повече се задълбочават проблемите й в общуването и по-лесно настъпва отчуждението. Причините могат да бъдат от различно естество и характер. Но каквито и да са те, по-важното е, че са преодолими. Ето четири безценни практични съвета как да се запазят красивите отношения, уважението и топлите чувства между двама души. Съвети за това как да се избегне увяхването на любовта и появата на нейно място на най-страшното – равнодушието:>

>>

1. Открийте и преодолейте проблемите от здравословен характер

Преди всичко се уверете, че проблемите в интимното общуването с половинката не са породени от фактори, дължащи се на нарушено здраве от физически или психически характер. Ако установите такива, у вас самите или у партньора ви, най-доброто лекарство е съпричастието и активната взаимна подкрепа.

5 фатални грешки, водещи до раздяла >>

2. Помислете дали не е време за час при брачния консултант

При констатирането на проблеми, които и двамата считате за неразрешими, най-добрият избор е да се обърнете към арбитър, специалист, брачен консултант. Като обективна страна и професионалист той ще посочи най-безболезнения път към преодоляване на проблемите помежду ви. Разкривайки причините за разклатеното доверие и за липсата на сексуален интерес (било то взаимен или от страна на единия партньор към другия), неговата намеса ще хвърли светлина върху начина, по който двамата могат да върнат добрите отношения помежду си.

8 причини той да не е влюбен вече в теб >> 

3. По-често споделяйте нуждите, желанията и чувствата си един към друг

Не затаявайте в себе си негативните емоции, породени от нанесена обида, грубост или проява на безразличие от страна на партньора. С времето те се натрупват в съзнанието ви и водят до необратима, фатална промяна на чувствата ви. А това вече сериозно може да навреди на връзката ви. Затова коментирайте, говорете, споделяйте интересите, желанията, чувствата и тревогите си. Бъдете сигурни, че така ще допринесете за заздравяване и запазване на близостта помежду ви.

Какво ценят мъжете у жените >>

4. Помислете за различията между двама ви

Няма на земята двама души, които за всичко и по всяко време да мислят по един и същи начин. Това обаче не бива да е причина за отдалечаването и отчуждаването между партньорите в една връзка. Напротив – различията са именно затова, за да може всеки един от тях да се поставя на мястото на другия, да вижда света през неговите очи, да го разбира и изслушва, да чувства топлината на неговите емоции, да усеща ритъма на неговото сърце. А когато и двамата съумеят да сторят това, можем да говорим за постигната хармония, благородство на чувствата и любов.

10 прояви у партньора, които заслужават черна точка >>