При мъжете е така - Левски-ЦСКА завършват с резултат 5:0, следователно Левски печели. Колата тресе при спиране, следователно - сменят накладките. Приятел пита дали им се пие бира - отговарят "Да!". Комуникацията е ясна, отговорите - директни,

В света на жените обаче е пълно с нюанси. И не говоря за прасковеното на стените. Става дума за разговори. Когато водят спор, преговори или просто се карат с партньора си, те влагат множество емоционални светлосенки. Ако не искаш да си губещият в спора, трябва да умееш да улавяш тези тънкости. Защото те са много важни.

"Нищо ми няма!"

Всъщност си я обидил жестоко. Ще те накаже с мълчание. Твърдейки, че нищо не се е случило и не е засегната, жената всъщност ще скрие най-голямото си огорчение. Мълчанието е най-силният плач на една жена. Време е и ти да замълчиш и в мълчание да обмислиш най-якото извинение. И стига с тия червени рози!

"Ти си знаеш!"

Спри да спориш. Веднага. Даже вече си изпуснал момента, но все пак... Не само си й досадил, но и вече изобщо не чува аргументите ти. Не защото си я убедил в своята позиция, а защото тя сама се е убедила, че гледната ти точка е толкова абсурдна, че вече не си струва дори да те слуша.

"Няма да ти се меся!"

Но всъщност ще го направи. Бъди сигурен. Тя ще намери начин да наложи своята воля, леко, внимателно и... неочаквано. Бъди нащрек, защото тя ще надуши отворените вратички, както гладно куче надушва недояден хот-дог, скрит в метален сейф в бомбоубежище.

"Така да бъде!"

Не, няма да бъде така. Приеми привидното помирение, като начало на войната. Нали знаеш как лъвът снижава цялото си тяло и притихва преди да скочи и да захапе жертвата си за врата? Е, ситуацията е същата.