Внимавайте! Стереотипите могат да съсипят личния ви живот. Снимка: Thinkstock / Guliver Photos

Висок 180 см, брюнет, със сини очи, атлетично телосложение, материално обезпечен, със собствен бизнес или топ-мениджър, умен, добър, чувствителен, възпитан, на около 35 години... Според статистиката именно такъв е идеалният мъж, който си представят жените.

Според психолозите обаче стереотипите съсипват личния ни живот, карайки ни да се чувстваме неудовлетворени от това, което имаме. Те предлагат и някои прости правила, които да направят живота ви с избрания мъж доста по-лесен и щастлив:

Внимавайте! Стереотипите могат да съсипят личния ви живот. Снимка: Thinkstock / Guliver Photos
Правило първо: Пазете си нервите!

Познато ли ви е раздразнението, провокирано от неговите постъпки - не ви звъни, когато сте се уговорили, забравя годишнината ви, никога не ви носи цветя? Той определено не е този, за когото сте мечтали. Оставете го да бъде такъв, какъвто е и извикайте на помощ чувството си за хумор. Вероятно накрая ще се окаже, че дяволът не е толкова черен.

Правило второ: Прощавайте!

Самосъжаленията и размислите от типа „Как може да постъпва така с мен?“ са само загуба на време. Бъдете егоистка и не оставяйте негативните мисли да отнемат времето ви да живеете и да се самореализирате. При това често нещата, които най-силно ви дразнят в мъжете, са огледало на това, което не харесвате и не приемате в себе си.

Правило три: Преодолейте страховете си!

Съществува парадокс, според който жените, мечтаещи за верен мъж, получават точно обратното, а тези, които разчитат на неговата щедрости великодушие, най-накрая страдат до някой стиснат неудачник… Просто това, което най-много ви плаши, най-силно ви и привлича.

Ако се справите с фикс-идеите си какво не можете да понесете, е много вероятно то изобщо да не ви се случи, смятат психолозите.