.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

3 химични вещества, които привличат токсични партньори

LadyZone.bg | преди 3 години
2111121994.jpg
Неколкократно сме се питали - "Коя е причината, поради която и тази връзка не просъществува!", "Аз ли съм в основата на всичко...", "Какво е редно да променя, за да бъда щастливо обвързана?"

Последният въпрос е много уместен, дами. Именно над него ще размишляваме днес. 

Колко от нас могат да се "похвалят" с връзка и/или първа среща с мъж, които е един или друг момент ти отравят повече живота, отколкото да го обогатяват?! Много, нали! Това е напълно естествено, защото заобикалящият ни свят, стресът и ежедневието подлагат тялото и психиката ни на редовни изпитания, чиито последици е произвеждането и зараждането на химични вещества в организма. 

Три са тези, които играят ролята на "лукавия" в интимните ни отношения.

#Окситоцин или още наричан "хормон на любовта". Той оказва своето влияние, след като двама души са били физически интимни. Това важи, както за връзките между мъж и жена, така и за тези между майка и дете. Окситоцинът не само поражда чувството на близост и любов, но и свързва двете души на емоционално ниво. Следователно, енергийната връзка с (не)подходящ партньор се засилва и влия на разума, когато отношенията загрубея. Да, отново говорим за зависимост. 

#Допаминът е хормонът на пристрастяването и зависимостите. Често говорим за благоприятното му въздействие, допринасящо за положителното емоционално състояние на един човек. За сметка на това, забравяме за неговия обратен ефект - този, който се проявява след първите разочарования в една връзка. Да, когато сме щастливи, допаминът поддържа чувството на радост, НО в период на отчаяние, той е причината да продължаваме връзка с неподходящ партньор. Причината? Спомените. Придържайки се за тях като удавник за сламка, ние се надяваме всичко да се оправи във взаимоотношенията ни с човека до нас. Този подход е изключително погрешен и вреден за нас, защото колкото и любовта да заслепява, отричането на реалността е истинско емоционално убийство.  

#Серотонинът е вещество изолирано през 1948 г. и познато като "хормон на щастието". Въпрос на гледна точка. Той допринася за емоционалното равновесие и ни помага да разграничаваме чувството за обич и любов. именно той е причината да усещаме "пеперуди" в стомаха, след първа среща с привлекателен (за нас) мъж. Да, но не бива да забравяме за себе си в една връзка. Важно е да се грижим за партньора си, но не за сметка на самите нас. Следователно е добре да наблюдаваме трезво поведението си и това на този, с когото сме. 

Ключови думи:@
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?