Хората сме шантави същества. Дори когато сме убедени, че сме щастливи, има моменти, в които ни обзема съмнение дали щастието ни не е заблуда. И се тормозим с въпроси, и разнищваме себе си и околните с емоционални дисекции, за да се убедим във фактите! Особено, когато става дума за любов. Може да сме я чакали с години, но когато дойде, вместо да й се отдадем и да се радваме на всяка минута и всички нейни проявления, ние се чудим: Обичаме ли истински? Нашият човек Човекът ли е или сме си го доизмислили?

Има няколко състояния, в които, ако се откриваш, можеш да се успокоиш, че истинската любов е в теб и ти в нея и всичко е прекрасно.

1. Сблъскваш се с нещо и, вместо да мислиш колко щастлива те прави това, мислиш дали това нещо ще ощастливи и твоя избраник.
2. Чувстваш се повече вкъщи, когато си с него, отколкото някога си се чувствала където и да е и с когото и да е през живота си. Дори когато си била на 7 и си притежавала най-готините плюшени играчки на света.
3. Не се притесняваш да си ядосана, депресирана, щастлива, луда, глупава пред него, защото знаеш, че твоите състояния няма да променят чувствата му към теб. Вече си го изпитала...
4. Търпение: Не ти пука, че трябва да обясняваш нещо надълго и широко. С готовност ще отделиш цялото си време, за да му разясниш нещо или ти да научиш нещо от него.

5. Дори когато можеш да си позволиш да скочиш в удобните си дъкни и фланелка за среща в квартала, все пак отделяш 5 минутки в повече, за да се нагласиш за него.
6. Обожаваш странностите му! Харесват ти налудничавите му движения по дансинга, намираш за очарователно, че говори за любимия си футболен отбор все едно е централният нападател и т.н. Предпочиташ го шантав преди всеки друг "нормален"!
7. Независимо че си суперизморена и е 23:50ч., не се замисляш, а с ентусиазъм се изстрелваш към апартамента му и това не ти тежи. Винаги си заслужава да се стегнеш, за да го видиш.

8. Не желаеш други. Да, може би непрекъснато срещаш привлекателни мъже и, не си идиот, оценяваш ги с целия им сексапил, но в същото време по никакъв начин не ги желаеш. Дори не ти минава през главата...
9. Неговото щастие е по-важно от твоето.
10. Оказва се, че с лекота си се отказала от неща, с които по принцип не правиш компромиси.
11. Не ти омръзва неговата компания. Всичко е по-готино, когато и той е с теб. Дори да не си говорите и всеки да се занимава с нещо свое си, фактът, че сте заедно те прави щастлива.

12. Когато си притеснена, неговото успокоение може да ти даде крила. Когато той ти каже, че всичко е наред или ще бъде наред, ти наистина го вярваш.
13. Асоциираш различни миризми с него. А носът ти може във всеки един момент да си спомни миризмата на кожата и възглавницата му!
14. Представяш си всички възможни начини, по които можеш да се грижиш за него и всички неща, които можеш да направиш за него във всеки един обикновен ден. Мечтаеш и за нещата, които искаш той да направи за теб.

15. Няма момент, в който не искаш да го слушаш. Дори когато фалшиво припява някое досадно парче.
16. Когато се карате – няма как без това – истински и с цялото си същество не желаеш това да се случва, не желаеш да си му сърдита, не можеш да понесеш между вас да има някакъв проблем. Искаш всичко да се разреши.
17. Самата мисъл, че ще го видиш по някое време днес или само след секунди, когато отвориш очи, вече е направила деня ти по-щастлив.
18. Представяш си само него, докато правиш секс... с него :)