.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

15 мита за мастурбацията

LadyZone.bg | преди 2 години
15 мита за мастурбацията
Снимка: iStock
В които незнайно защо продължаваме да вярваме

Мастурбирането е нещо, за което хората обикновено не говорят. Това е чудесно условие за възникването на митове. Някои от тях са страшни, други са по-скоро смешни, но във всички случаи е вредно да имаме грешна представа за нещо, което е част от нашия живот (а понякога буквално част от ежедневието).

1. Мастурбацията води до безплодие

Това изобщо не е вярно. Проблеми могат да възникнат само ако партньорите си разменят секс играчки, без да ги измиват. Така те могат да си предадат инфекции като хламидии или гонорея. Ако не се лекуват, тези инфекции наистина могат да доведат до безплодие. Затова е добре секс играчките да се дезинфекцират и да се използват с презервативи.

2. Самозадоволяването причинява еректилна дисфункция

Няма такова нещо. Еректилната дисфункция възниква, когато ядете много мазни храни, пиете много алкохол и не спортувате.

3. Жените често се пристрастяват към вибраторите

Това често ни се внушава от комедийните филми, където е повод за закачки, но не е вярно. При честа употреба вибраторите могат да доведат до занижена чувствителност на половите органи, но няма опасност от пристрастяване. Ако се ползва по време на секс с партньор, вибраторът дори може да разнообрази изживяванията и да заздрави връзката.

4. Мастурбацията може да убие сексуалното влечение

Точно обратното! Мастурбацията ни помага да изучим тялото си, да развием нашата сексуалност. А това води до по-добър секс с партньора.

5. Хората, които имат сексуален партньор, не мастурбират

Не само че не е вярно, но и по-скоро важи обратното – хората, които са във връзка, са по-склонни да мастурбират. Обяснението за това е просто – апетитът идва с яденето.
Освен това не трябва да се изпитва вина, ако човек мастурбира, докато е във връзка. Това не е някакво прегрешение или вид изневяра. Както обяснихме вече, мастурбацията подобрява истинския секс.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?