Само за влюбени с чувство за хумор! ;)

Обществена тайна е, че не са малко тези, които мислят за брака като за низ от задължения, грижи и ежедневни ограничения. Но пък защо да не допуснем, че е в ръцете и възможностите на мъжете да го превърнат в приказно пътешествие и безкраен романс. И ето, по-долу, си позволявам да спомена само няколко от многото тактики, които могат да им помогнат да сторят това. Разбира се, с леко намигване и закачка. И не без спойката от вдъхновение, желание и любов – гаранция за постигането на блаженство и хармония във връзката между две влюбени души:

1. Игнорирайте препускащото време и напредването на възрастта, като продължите да се влюбвате отново и отново, но... само в нея! Показвайте й го ежеминутно.

2. Старайте се промените, настъпващи с времето в характера и външността ви, да бъдат постоянни и възможно най-положителни. Т.е. пуснете си мустаци, но когато тя пожелае.

3. Не се отдавайте на инерцията, никога не спирайте с проявите на нежно внимание, като разнообразявате репертоара си. Не забравяйте да ухажвате половинката си, дори и да си е навлякла пеньоара на тъща ви.

4. Акцентирайте върху добрите й страни. Концетрирайте се върху тях и забравете за недостатъците. Не е ваша работа да я поправяте и променяте, обичайте я такава, каквато е. Ако тя самата, по една или друга причина се промени, обичайте я такава, каквато е станала.

5. Много мъжко и свястно качество е умението да си контролирате емоциите. Не си мислете, че смисълът на живота за жена ви е да ви прави щастлив. Напровит, ваша е задачата да я дарявате с щастие. Тогава то идва и при вас. Така че, всичко зависи от вас!

6. За собствения си дискомфорт, неудачи и неудовлетворение, никога не обвинявайте нея. Бъдете сигурен, че брагодарение на нея успявате, побеждавате и дори заличавате предишни разочарования. Така ще дойде и балансът във връзката ви.

7. Оставете дамата на сърцето си да диктукава ритъма и темпото. Тя е вашият Кардиолог.

8. Оставете я да бъде себе си. Когато тъгува, отдайте съчувствието си. Непременно й дайте да разбере, че е важна за вас. Не я осъждайте и не й досаждате.

9. Дайте воля на чувството си за хумор. Не се вземайте прекалено насериозно. Шегувайте се и я разсмивайте. Но... отдайте необходимото сериозно внимание на нейното решаващо мнение. И както и да го погледнете, не забравяйте, че последната дума е нейна.

10. Няма човек без грешка. Двамата правите и ще правите грешки. Но:
•    не правете от мухата слон;
•    учете се от грешките си, и най-вече вие;
•    постарайте се да не изисквате от жена си идеалното поведение, така, както никой не го иска от вас.

11. Прощавайте незабавно и винаги. И преди всичко на нея и по-малко на себе си. Мислете за бъдещето и не позволявайте миналото да ви обсеби. Прошката е панацея и свобода.

12. И не забравяйте да я сюрпризирате приятно и с неочаквани подаръци – с повод и без повод. Според джоба. От цвете до диамант и нагоре.

P.S. А, и да не забравяме, изключителното внимание и прояви на такт и кавалерство, насочени към тъщата, гарантират дълготрайно и стабилно примирие... ;)