Никой няма да се съгласи, че е ОК да загубиш себе си, когато откриеш половинката си. Но идва ден, в който се осъзнаваш без съществени съставни елементи на себе си, които си пренебрегнала съзнателно или несъзнаетлно, откакто си в двойка. И в този ден липсата на някои от тези съставни части може да те връхлети със страшна сила. За да предотвратим тъгата по себе си, която неминуемо ще доведе до проблеми между теб и твоя човек, предлагаме ти списък с "твои си" неща, от които никога не бива да се отказваш. Ако ти се струва егоистично, грешиш – само когато си щастлива със себе си, ще можеш да си щастлива и с него.

Свободата

Може би той е човекът, с когото ти е най-приятно да прекарваш свободното си време, но това не означава, че трябва да сте като залепени. Всички неща, които си обичала да правиш през целия си живот сама – тренировка, шопинг, разходка, преслушване на тонове албуми, за които не ти остава време през седмицата, докато гладиш дрехите, за които никога не ти остава време и т.н. Тези неща са присъствали в живота ти преди Него, защото ти си ги "поканила", имала си нужда от тях, за да се чувстващ добре, както сега си "поканила" него и имаш нужда от него, за да се чувстваш добре. Двете неща обаче не се изключват взаимно. Не бива да се отказваш от любимите си самостоятелни занимания, защото не се вписват в новия ти живот с приятеля ти или той не ги разбира, или не можете да ги правите заедно. 

Приключенията

Може би и двамата обожавате да пътувате и сигурно и двамата обожавате да откривате нови места заедно. Ако преди него обаче си спазвала чудесната традиция да отскачаш до морето за един уикенд с момичетата или да придружаваш семейството си на годишната ваканция в планината, препоръчваме ти да продължаваш да правиш тези неща, без да се съобразяваш дали той може и иска да те придружи. Да, ще ти липсва, но пък това не пречи да се забавляваш, а и когато се завърнеш след няколко дни, радостта ви един от друг ще е по-силна.

 

Страстите

Ако той ти заяви, че иска да напусне работа и да разработва еко ферма/да стане художник/музикант/астронавт и т.н., ще го подкрепиш нали? Ако ти заяви, че танците/риболовът/кросовите мотори са новата му страст и иска да се отдаде на нея, ще си до него нали? Трябва да настояваш той да те подкрепя в твоите увлечения и да е до теб, когато се отдаваш на твоите страсти. Не се лишавай от тях, защото те те обогатяват. Ако си наумиш нещо, за което си сигурна, че е добре за теб, не се колебай да го преследваш, защото заслужаваш. За теб и за двама ви е добре ти да си добре!

 

Момичетата

Едно от най-големите предизвикателства пред обвързаните момичета е да останат верни на "женските вечери" с приятелки! Предизвикваме ви да проведете мини анкета сред познатите си и ще видите, че болшинството ще посочат именно това изпитание на предаността към дружките като най-тежко. Не, че не искаш да ги виждаш, да лудеете като едно време, да се отдадете на безсмислени разговори и дълбокомислени разсъждения, да танцувате нелепо до зори... Искаш всичко това! Просто с времето и ангажиментите на всяка от вас става по-трудно! Лесно обаче няма, така че се мобилизирай и не пропускай възможностите да се забавляваш с момичетата, както вие си знаете. Имаш нужда от тях, както и те от теб.

 

Времето за себе си – сама!

Социална си, обичаш компаниите, винаги си живяла с някого – семейство/съквартирант/гадже, но винаги си имала нужда да оставаш сама със себе си и да се отдаваш на собствените си мисли и да правиш каквото си пожелаеш, изглеждайки безумно, но адски удобно... Така е нали?

Бутилка вино (само за теб!) и салата, И пица, И сладолед, И чипс, всичко заедно, едновременно, а после и десерт, докато върви трета поред серия на любимия сериал – без да се притесняваш, че отстрани изглеждаш като изгладняло помиярче, без да е необходимо да ставаш от дивана, да миеш чиниите или да сменяш окапаната с вино тениска.

Физически се отпускаш и ти е леко, дори когато ти е тежко от преяждане. Ще ти мине! И когато ти мине, ще имаш сили да лакираш ноктите И на краката (най-накрая), да отстраниш косъмчетата, за чието съществуване той не трябва и да подозира, и дори да изпробваш маските за лице, които си купи преди 2 месеца! Никога не се лишавай от тези часове за себе си!

Сексапилната ти

Вече си жена на един мъж, но все още си ЖЕНА! Ти си красива жена и се чувстваш добре, когато изглеждаш зашеметяващо. Не се колебай да облечеш нещо по-секси за работа или за вечеря с приятелки – направи го за себе си! Няма лошо ако искаш да привличаш мъжките погледи, напротив – напълно естествено е. Ти искаш да те загледат, а не да те съблекат, така че не се шашкай излишно. Ако твоят човек не може да те разбере, ще трябва да си поговорите сериозно.

 

Приятелчетата

Ако приятелят ти ревнува от мъжете, които десетилетия преди неговото появяване са твои приятели, значи трябва сериозно да си помислиш дали можеш да си с този човек. Приятелчетата ти са в живота ти от години и са ти помагали не в една и две тежки ситуации. За цялото това време между вас не се е случило нищо повече от приятелство и съмненията и подозренията на твоя човек са признак за собствената му несигурност и са доста глупави. Обясни му как стоят нещата и не прави компромиси с твоите си хора. Ако не може да разбере, не е добре – бягай!

 

Удоволствието със себе си

За мастурбацията ни е думата. Въпросът "Кое беше първо – удоволствието или партньорът?" не е като онзи за яйцето и кокошката. Отговорът е ясен. Това, че вече имаш партньор (дори и той да е невероятно добър!), не означава, че не бива никога вече да си доставяш удоволствие сама. Ами когато е в командировка, когато работи до късно, когато ти е скучно, когато ти се иска – действай и не се притеснявай. Можеш да си сигурна, че той се забавлява със себе си, когато има възможност и желание, без да се замисля.

Най-доброто за теб

Това, че имаш сериозна връзка не означава, че трябва незабавно да забравиш всичко, което си научила за себе си през целия си живот, за да може връзката ти да просъществува. Ти си единственият човек, който знае какво е добро за теб във всеки един момент. Ще правиш компромиси, естествено, и дори няма да ти мигне окото. Не за всичко обаче! Във всяка една ситуация, познавайки себе си, трябва да прецениш дали можеш и дали искаш да прескочиш себе си в този момент. Ако осъзнаваш, че даден компромис няма да ти навреди в бъдеще, не му мисли – направи го. Не печелиш нищо от инат. Ако смяташ обаче, че нещо би спряло собственото ти развитие като личност и ти се налага от неговия инат и невъзможност да се съобрази с теб, тогава отстоявай своето. Обичаш го и искаш да е щастлив, но не забравяй да обичаш и себе си, защото си си важна.

Палавото оче

Не чувствай вина, ако привлекателните мъже все още ти правят впечатление, дори твоят човек да е прелестен. Ако си нормална жена, това няма как да не се случва. Не правиш нищо лошо и трябва най-накрая да го осъзнаеш, за да се освободиш от всички притеснения и да се радваш на красивия и шарен свят (пълен с красиви хора) около теб. Можеш да гледаш колкото си искаш, нали не пипаш? :)

 

Семейството

Трябва да измислите схема, която да не лишава нито един от двама ви от нужното за вас самите време с най-близките ви хора. Кофти е, ако той настоява да прекарвате всички празници с неговото семейство и да не може да издържи дори един обикновен уикенд с твоите хора. Не е необходимо да ги обича, но ако обича и уважава теб, трябва да може да приеме хората, които са важни за теб.