Да повикате стриптийзьор вече е клише. Случва се на всяко второ моминско парти, а и булката би го очаквала, така че ще се изгуби елементът на изненадата. Но има доста други интересни идеи, които могат да направят тази последна моминска вечер незабравима.

1. Наемете старо соц возило, трабант или друго и се придвижвайте с него вечерта на партито. Всички могат с лимузина!

2. Направете книга за пожелания, тип лексикон, с приятни въпроси. Нека всички гости на моминското парти напишат по нещо за булката.

3. Направете листчета-описания, които всеки гост да допише. Например -
Когато видя Мария(бъдещата булка) за първи път, си помисли....
Ако срещнеш Мария след 10 години, тя ще изглежда....
Ако беше коктейл, Мария щеше да бъде....
Песента, която най-добре описва Мария, е...

4. Обиколете много и различни заведения и предизвикайте бъдещата булка да прави щуротии – да раздава бонбони, презервативи, да иска автографи от готини мъже, да пее караоке. Пийте коктейли, шотове и всичко, което ви се иска!



5. Направете нощник - дневник на нощта на моминското парти. В него постоянно записвайте какво се случва, впечатления, хрумки, и всичко, за което се сетите в тази паметна нощ. Този спомен със сигурност ще предизвиква много усмивки в бъдеще.

6. Ленти с надпис Game over, като на конкурсите за мис. 

7. Надуйте балони с надпис „Денят на Мария”, а в тях поставете листчета с въпроси, на които предварително е отговорил младоженецът. Проверете доколко съвпадат отговорите на бъдещото семейство.

8. Измислете танц на шаферките. Танцувайте го няколко пъти в нощта на моминското парти. Повторете и по време на сватбата.

9. Организирайте флаш моб. Може също да е с предварително подготвен танц.

10. Направете видеоклип със снимки на булката, на нейни бивши гаджета, пози от купони и партита. Клипът може да завършва с голям надпис Стоп!