Независимо дали току-що сте си казали „Да” пред олтара, или празнувате сребърна сватба, знаете много информация относно вашия избраник – неговото бащино име, къде е роден, каква е любимата му храна, музика, как обича да пие кафето си сутрин и т.н. Предлагаме ви и 10 изненадващи факта, които трябва да знаете за съпруга си, за да бъде връзката ви по-силна от всякога:

1.Кога се нуждае от личното си пространство
Обсъждането на работния ден, децата и последните драми около съседите – тези разговори не са подходящи, след като мъжът ви тъкмо е прекрачил прага на дома и могат да имат отрицателен ефект. Мъжете имат нужда да разпуснат малко след дългия работен ден. Дайте на съпруга си поне половин час спокойствие, след като се е прибрал у дома. След това вниманието му ще бъде съсредоточено изцяло към вас.

2.Кога той наистина ви слуша
Понякога ви се струва, че докато говорите със съпруга си, съзнанието му е съвсем другаде. За да прецените дали той наистина ви слуша, забележете на къде гледа. Ако погледът му е насочен надолу най-вероятно думите ви биват регистрирани в съзнанието му. Специалистът по семейни взаимоотношения Рейчъл Съсмат, съветва, ако забележите, че съпругът ви мислено е на друго място, да не вдигате скандал и да не го обвинявате директно.

Азбука на брачните взаимоотношения >>

3.Най-добрите моменти за водене на спор
Във всеки брак има моменти, в които двойката има силни противоречия и се стига да словесна битка. Има погрешен и верен начин за водене на спор. Изследвания показват, че виковете по време на спор, най-често водят до развод. При пререкания най-доброто време, за да изложите аргументите си, е когато настроението и на двамата не е твърде изострено. Задайте си въпроса дали наистина искате да проведете този разговор и какво искате да постигнете с него.

4.… Кога споровете водят до задънена улица
При някои неразбирателства няма продуктивен начин да достигнете до решение. За да намерите изход при подобно стечение на обстоятелствата, поставете на преден план най-важните проблеми. Ако става въпрос за нещо важно като това къде ще учат децата ви – изберете подходящ момент, в който със съпруга ви сте предразположени за дискусия. Не обсъждайте сериозни теми ако сте изморени, гладни или изнервени.

5.Кои теми го карат да се отдръпне
Наблюдавайте съпруга си и открийте темите, които са като подводни мини за него. Ако улучите някоя от тях в неподходящия момент, може да възникне сериозна експлозия. Все пак не бива да избягвате всички „горещи” теми. Намерете правилното време и настроение, за да поговорите за проблемите му, като се опитате да видите нещата от неговата гледна точка.

6.Кога да му окажете подкрепа
Двойки, които взаимно се подкрепят и заедно се справят с ежедневния стрес, се разбират много повече и се чувстват по-удовлетворени от брака си. Как да разберете дали съпругът ви се нуждае от вас? Поговорете откровено с него за емоциите му. За да го разсеете, може да го помолите да ви помогне със задълженията ви. Отпускайки се той ще сподели това, което го тревожи.

Какво ценят мъжете у жените >>

7.Кога не е доволен от любовния ви живот
Ако съпругът ви не показва признаци, че иска да прави секс с вас, целува ви по врата вместо по лицето – време е да възпламените огъна отново. Планирайте нещо различно, излезте на ново място, запишете на курсове по танци и направете нещо лудо.

8.Как той вижда своята роля на съпруг и баща
Няма значение дали сте само двамата, или имате две деца, вие и съпругът ви имате съответната роля и задължения в семейството. Важно е да си поделяте задълженията и да уважавате ролята, която всеки от вас има в дома. По този начин, ще се почувствате по-близки и сплотени.

9.Каква е неговата мечтана работа
Лесно е да се живее ден за ден и да бъдете погълтани от суматохата на ежедневието. Но двойките, които имат добри взаимоотношения не пропускат да споделят един с друг за своите мечти, надежди и фантазии. Говорете за това как всеки от вас смята, че ще се развие животът след 5 години, каква позиция в работата иска да заеме, кои книги и филми в момента го впечатляват.

5 тайни, които е добре да не казвате на съпруга си >>

10.Никога няма да знаете абсолютно всичко за него
Независимо колко сте близки и е усилената комуникация между вас, никога няма да знаете всеки детайл от живота на вашия съпруг. Това не трябва да е проблем за вас. През целия ви живот непрекъснато ще се опознавате и по този начин всеки ден отново и отново ще се влюбвате един в друг.