Знаете ли, че правенето на секс може да ви донесе не само удоволствие, но и да подобри задравословното ви състояние? Има поне 10 причини, заради които си заслужава да бъдете интимни с партньора си по-често. Ето ги:

Оргазъм срещу менструални болки
Жените, които изпитват поне по един оргазъм на ден, имат по-кратка и безболезнена менструация. По време на оргазъм се отделя окситоцин, който ще ви помогне да се справите и с наличното главоболие. 

Подобрява имунната система
Редовният секс повишава нивото на отделения имуноглобулин, който прави тялото по-здраво и устойчиво на болести.

Намалява стреса
Стресирани сте от работа, ежедневието ви напряга, липсата на пари при притеснява? Не позволявайте на тези проблеми да превземат и спалнята ви. Хората, които правят често секс, се справят по-лесно със стреса и са по-щастливи.

Изчиства тялото от токсините
Когато правите секс, пулсът се ускорява, притокът на кръв към клетките се увеличава, следователно доброто кръвообращение допринася за изхвърлянето на токсините от тялото.

Регулира кръвното налягане
Хората, които редовно правят секс, не са застрашени от високо кръвно налягане и инфаркт, тъй като сексът балансира отделянето на естроген и тестостерон в организма.

Укрепва мускулите
Ако нямате време за фитнес или за упражнения вкъщи - правете секс. Редовните занимания в спалнята се отразяват добре най-вече на талията. За 30 минути секс се изгарят около 80 калории.

Изглажда бръчките

Отделянето на хормона естроген, който се синтезира усилено по време на секс, действа благотворно на кожата, като изглажда фините бръчици. Този хормон е особено полезен за жените в менопауза, тъй като заради липсата му кожата им става много суха.

След секс спите по-добре
Сънят след секс е много по-дълбок и успокояващ, отколкото ако не сте били интимни с партньора си. Добрият сън пък ще ви накара да се чувствате по-здрави и работоспособни.

По-добро настроение през целия ден
Ако правите сутрешен секс, това ви гарантира по-ведро настроение през целия ден. Американският учен д-р Деби Хербеник споделя, че хората, чието първо занимание сутрин е да правят секс, са по-оптимистично настроени от тези, които се будят само с чаша кафе.