Дами, знаете ли, че, ако ние се приготвяме 2-3-4 часа за първа среща и се чудим как да изглеждаме по-привлекателно, в главиците на мъжете се въртят хиляди въпроси, които ги карат да се чувстват неуверени и несигурни. Ето десетте неща, които ги притесняват най-много, започвайки с това, че й те стоят пред огледалото, разрешавайки дилеми с външния си вид:

1.    И мъжете, точно както и жените, чувстват несигурност по отношение на външния си вид. Как да обяснят на жената, че косата им обикновено изглежда много по-добре от вида й в момента? Просто са имали кофти ден (bad hair day)! Или пък се чудят и суетят как на нея ще й хареса повече – с леко набола брада, която те смятат за секси, или гладко избръсната?


2.    Поне мъжете си признават, че в повечето от случаите не се справят добре с ютията. Притесняват се, че на първата среща ще ги посрещнат по дрехите, а както винаги гънките на ризата му не правят най-доброто впечатление. А жените са наблюдателни. Остава му да се надява осветлението в ресторанта да не е от най-добрите.

3.    Страх ги е, че жената, с коята излизат за първи път е извън техния ранг. Особено ако започне да обяснява какви докторски степени е придобила и че в миналото е била манекенка, ползваща се с добра репутация. Ето в подобни ситуации той често чувства неувереност, че не може да се мери с мъжете, с които дамата е свикнала да излиза.

4.    Не всички мъже работят мечтаната добре платена работа, но това в никакъв случай не означава, че не трябва да водят дама в ресторант. Само че това, което притеснява един мъж най-много в подобни случаи, е сметката, или че момичето ще си поръча от най-скъпото вино в ресторанта, а той няма да може да плати...

5.    Срещата е започнала. Първоначалната еуфория от ресторанта, хората, менюто и виното е преминала, и всъщност той осъзнава в разговора си с нея, че двамата нямат много допирни точки и все в някой момент от вечерта няма да има какво да си кажат вече. Мда, наистина притеснително...


6.    Дали да се държат джентълменски или да се правят на много печени? Това е големият въпрос. Дали отначало той да започне с отворянето на вратата на колата и на ресторанта, или момичето няма да се впечатли от подобни жестове. А което е по-лошо – да не би в очите й да изглежда глупаво с използването на този стар трик...

7.    Дали да пие или изобщо да не пие? Ако пие, колко точно трябва да в правилното количество, а ако не пие, как тогава ще има смелостта да си развърше езика и да се шегува с нея?

8.    Кога точно да пристигнат на срещата – по-рано, навреме или да закъснеят с няколко минути. Защото не трябва да изглежда, че той е хлътнал до уши, нито, че е от тези, които закъсняват. А, ако тя си пада по лоши момчета, които обичат да закъсняват с половин час и в никакъв случай  не идват навреме?

9.    Докъде да стигнат с интимностите на първата – дали тя ще иска да я целуне, дали да я покани у тях, или пък тя ще го направи, да я изпраща ли до дома й или тя все още не иска той да знае къде живее тя – все въпроси, които карат мъжете да се чувстват неуверени.


10.    А какво, ако тя има храна между зъбите? Въпросът е деликатен, защото, ако й каже, тя ще се обиди, а ако не й каже, когато тя се види в огледалото, ще се запита защо той не й е казал. А той през цялото време ще се опитва да се съсредоточи върху това, за което тя говори, но всъщност постоянно ще гледа зъбите й.