.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Името определя визията ни

Евгений Милов | преди 1 година
красиво женско лице
Снимка: iStock
Внимавайте как кръщавате децата си

Внимавайте как кръщавате децата си, защото външният вид на хората започва да съответства на имената им с течение на времето.

Резултатите от ново проучване сред стотици доброволци, които трябвало да свържат имената със снимки на хора, сочат че притежаваме способност да отгатваме името на човек само по лицето му. 

Това се случва най-вероятно, защото видът на хората започва да съответства на името им, а културните стереотипи потвърждава и фактът, че французите се справят по-добре с френските имена и лица, а израелците – с израелските.

Участниците познали до 40% от случаите, което изключва възможността за случайност, а използваният компютърен алгоритъм сред 94 000 лица дори постигнал точност до 64%.

"Изражението на лицето възпроизвежда социалните очаквания как трябва да изглежда човек с подобно име", коментира д-р Рут Мейо от "The Hebrew University of Jerusalem", чието научно изследване е публикувано в "Journal of Personality and Social Psychology".

красиво женско лице
Снимка: iStock
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?