.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Хроничният неудачник

| преди 7 години
Хроничният неудачник
Снимка: sxc.hu
Изучаването на хронично болния, на хроничния неудачник е моята стихия - Мирзакарим Норбеков

Едва ли някой ще приеме за себе си, че е хроничен неудачник, но от "хронично болен” не се дърпаме толкова категорично. По пътя на многото изследвания и наблюдения в своята практика Мирзакарим Норбеков, доктор по психология, стига до извода, че

болестта и характерът са взаимни огледални отражения, а характерът и съдбата са едно и също.

Така той обобщава, че промяната на характера води до промяна в съдбата. В курсовете по системата на Норбеков десетки хиляди са хората, които са се избавили от своите болести, чрез съзнателна промяна на досегашния стереотип на поведение. Според психолога вечните

врагове на здравето, младостта и на възможността за реализация на повечето хора са пасивността и мързела.

Основни препоръки са: "Не отлагайте живота си за утре. Живейте, обичайте, творете, радвайте се днес, днес. Точно сега, скъпи мой. Недоволството от себе си винаги води до разрушаване на сътвореното.Това е блатото, в което се давят начинанията.”

Занижената самооценка е най-страшната разрушителна сила

Ако мрази себе си, човек не понася и околните. Мирзакарим Норбеков е убеден, че болестите ни спохождат заради неумението да управляваме собствения си организъм, както и да използваме правилно силата на личността си. За да не попадаме в продължителен плен на болестите, трябва да подобрим качеството на живота си по отношение на рационално  хранене и редовно извършване на разтягащи упражнения. "Кога ще се научите да се радвате на всяко вдишване? Представете си, че няма да последва второ вдишване-издишване. Каквото чувствате, каквото виждате, който е редом с вас – от това се състои животът. Още днес загърбете претенциите, огорченията и обидите. Ненавистта е отрова.”

Из книгата „Опитът на един глупак, стигнал до прозрение”- академик доктор по психология Мирзакарим Норбеков

Ключови думи:Мирзакарим Норбаков
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?