.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Храна за дълголетници

| преди 9 години
Храна за дълголетници
Класация определя най-полезните храни

Реномирано американско списание публикува класация на най-полезните за човешкото здраве храни, независимо от географския им произход, кулинарна традиция или лечебни диети.


Към тези храни спадат ягодите, орехите и бобовите, влизащи в менюто на всички дълголетници. А сокът от нар, който се оказва много добър за понижаване на кръвното налягане и борбата с раковите клетки, е определен за "природна виагра".


Изданието опровергава предпазливото отношение на авторите на редица популярни в света диети, към месото, твърдейки че натуралното животинско месо, е един от най-здравословните и необходими за живота на човека продукти.


Прясното мляко и яйцата, а също така уловената в океана, а не отгледана в рибарници сьомга, също доставят жизнено важни компоненти за човешкия организъм.


На всички ни е ясно, че в България трудно можем да се снабдим с прясно уловена от океана сьомга, но това съвсем не значи, че купена от магазина и разбира се сигурно прясна сьомга, не е също толкова полезна.


Списанието припомня, че в света няма "лоши" зеленчуци, отбелязвайки особено питателната ценност на зелето, независимо дали става дума за обикновено, брюкселско или броколи.


Ябълката, чиято целителна сила е проверена през хилядолетията, е на върха на плодовите предпочитания.


Лукът и чесънът се препоръчват на всички, които се грижат за своето дълголетие.


Сред напитките, най-полезен се оказва зеленият чай, който обаче трябва да се приема умерено, заради способността му да „разнежва” стомаха.


Всички изброени продукти трябва да се консумират в прясно състояние, като се подлагат на минимална обработка, за да се запазят целебните им свойства, съветват специалистите. Има нещо вярно в модерното суровоядство.

 

Ключови думи:
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Още по темата
Бихте ли се отказали от деца заради климатичните промени?